İnegöl Mobilya sanayisinde ham madde sıkıntısı yaşanırken, Çin’e MDF ihracatına İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’dan tepki geldi.
Son dönemde İnegöl Mobilya Sanayisinde ham madde sıkıntısı yaşanmakta. Özellikle MDF karaborsaya düşerken, mobilya üreticisi ham madde olmadığı için üretim sıkıntısı yaşamakta.

İNEGÖL’E YOK ÇİNE VAR
Öte yandan İnegöl Mobilya Sanayisi ham madde sıkıntısından zor günler yaşarken, başta İnegöl’de üretilen sunta ve MDF yerli üreticiye verilmeyip yurt dışı pazarına gönderiliyor.

2 HAFTADA ÇİNE VARACAK
Türkiye-Çin arasında yerli üretim MDF kaplı levha yükü taşıyan 6'ncı ve 7'nci Çin ihracat blok trenleri, Kocaeli Köseköy'den bugün öğleden sonra hareket edecek. Trenler, toplam 8 bin 693 kilometre yolu yaklaşık 2 haftada tamamlayacak.

5 ÜLKE GEÇECEK
Türkiye'de 1876, Gürcistan'da 220, Azerbaycan'da 430, Hazar Denizi'nde 420, Kazakistan'da 3 bin 200 ve Çin'de de 2 bin 100 kilometre yol katederek Çin'in Şian kentine ulaşacak trenler, toplam 8 bin 693 kilometre yolu yaklaşık 2 haftada tamamlayacak.

ATIP OLUYOR BEYLER
Yaşanan sorunun çözümü için bir çok kez ilgili bakanlıklarla görüşen İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ konu hakkında bir çözüme kavuşamamıştı. Son olarak Çin’e gönderilen ihracat trenine tepki gösteren Uğurdağ “Sözün bittiği yer. Yerli üreticimiz hammadde bulamazken, hammadde yokluğunda üretim yapamazken, Çalışanına izin verip üretimi durdururken, ihracat bağlantılarını hammadde yokluğundan sevk edemez iken Dünyanın ikinci büyük ham madde üreticisiyiz diyerek övünürken Çin’e MDF, yonga levha göndererek yerli üreticiyi mağdur etmek, Ayıp oluyor beyler. Yakışmıyor.” İfadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim