Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi tarafından yapımına devam edilen ve üstün yetenekli öğrencilerin eğitim göreceği MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM) inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

İlçe Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Döngel ve MÜSİAD üyeleri, inşaat çalışmaları devam eden BİLSEM binasında incelemelerde bulundular.

Yapılan incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Arslan, şunları söyledi:
“İnegöl’ümüzün ihtiyaç duyduğu eğitim kurumlarımızdan biri olan Bilim Sanat Merkezinin açılışıyla ilgili Bakanlıktan onayımız alındı. İnşallah şimdi bu binamızın inşaatı da tamamlandığında eğitim öğretime başlamış olacak. Ben burada MÜSİAD’a ve onun değerli mensuplarına, buradaki hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü İnegöl’ümüzün ihtiyaç duyduğu, eksik olan eğitim anlamında Bilim Sanat Merkezini ilçemize bu vesile ile kazandırmış olacağız. Burada hummalıda bir çalışma var. İnşallah başkanımızdan da sözümüzü aldık. Daha da hızlı bir şekilde, 2.eğitim öğretim dönemine kalmadan tamamlayıp, burayı öğrencilerimizle doldurmak istiyoruz. İlçe milli eğitim müdürümüzü, MÜSİAD başkanımızı ve değerli üyelerini bu güzel çalışmadan dolayı kutluyorum. İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel ise “ MÜSİAD ailesi olarak gerek ekonomi gerek eğitim gerekse soysal hayata yönelik vizyoner projeler geliştirip, bunu hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MÜSİAD üyelerimizin bağış yaparak desteklediği BİLSEM binasının çalışmalarına 6 ay önce başlanıldı. 6 ayda inşaatın %50’si tamamladı. Kalan kısmın ise 1,5 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Yılbaşında inşallah okul bitirilerek teslim edilecek. Okulun maliyeti ile 3 milyon olacak. İlk etapta yapılan özel yetenek sınavları sonucu başarılı bulunan üstün yetenekli 85 öğrenci eğitime başlayacak. Şuanda burası İnegöl ve Yenişehir’e hizmet verecek. Okulumuz 32 oda 24 derslikli olacak. Fen, fizik, kimya, biyoloji ve bilişim alanlarında 11 laboratuar öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Ben desteklerini esirgemeyen MÜSİAD üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim