Boğazköy barajında balık ölümleri
Boğazköy barajında karaya vuran binlerce balık görenleri hayrete düşürdü. Barajda binlerce balık karaya vurarak telef oldular.
Geçtiğimiz aylarda İnegöl'ün bazı bölgelerindeki derelerde balık ölümleri yaşanmıştı.
Bu sabah ise balıkçılar Boğazköy barajında karaya vuran balıkları görünce şaşırdılar. Karaya binlerce balığın vurup telef olması baraj suyuna kimyasal atıkların atılıp atılmadığı sorusunu akla getirdi. 
Balıkçılar baraja balık tutmak için geldiklerinde olayı görerek yetkililere haber verdiler.
Balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor.
Baraj kenarında hayvan yetiştiriciliği yapan Hasan Mete " Yıllardır ben bu bölgede yaşıyorum. Bu olay sürekli tekrarlanıyor. Binlerce balık ölüsü karaya vurdu. Balık ölümlerinin kimyasal zehirlenme olduğunu düşünüyoruz. Arıtma tesisinde sözde insan çalışıyor ama gelen giden bakan yok. Burada insanlar balık tutuyor. Ya arıtma tesisini iyileştirsinler yada komple kapatsınlar baraj etrafını da insanlara yasaklasınlar." ifadelerini kullandı.
Akhisar Mahalle muhtarı Oktay Garip  ise kimyasal zehirlenmeye dikkat çekerek  " Bu bölgeye kurban kesmeye geldik gördüğümüz manzara ortada.. Bu bölgede benim mahallemden diğer mahallelerden bir çok insan balık tutuyor ve bu balıklar yeniyor. Bu durum arıtmadan kaynaklımı  yoksa kimyasal maddeler mi atılmakta onu yetkilerden bir çalışma yapmasını istiyoruz. Burada oldukça fazla balık ölüsü var büyük ihtimalle kimyasal zehirlenme." dedi.

Editör: TE Bilişim