Polisin dur ihtarına uymayıp kaçarak fabrika içinde saklanan genç sürücünün olay yerine gelen babası isyan etti
İnegöl de polisin dur ihtarına uymayıp kaçarak park ettiği fabrikaya girip izini kaybettiren sürücüsü Furkan Ö.(22)'nün babası Ahmet Ö. isyan etti. 
Olay gece 12.00 sıralarında İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde meydana geldi. Trafik ekipleri, şüphelendikleri 16 KIB 60 plakalı kamyoneti sürücüsüne dur ihtarında bulundular. Polisin dur ihtarına uymayan sürücü hızla kaçmaya başladı. Kaçan aracın peşine diğer polis ekipleri de düştü. Yaklaşık 15 kilometre süren kovalamaca sırasında kaçan sürücüsü aracı, Organize sanayi bölgesindeki bir mobilya fabrikasının önüne park ederek yaya olarak kaçtı. Fabrikanın kapısından içeri giren genç sürücü kayıplara karıştı. Polis ekipleri çevrede ve fabrikada araştırma yaptılar. 
Trafik Ekipleri, plaka sorgulaması yaparak araç sahibine ulaştılar. Araç sahibi Ahmet Ö. Aracı oğlunun kullandığını söyledi. Ekiplerin çağrısı üzerine olay yerine gelen Ahmet Ö., polisten kaçan oğlunu telefonla arayarak çağırdı. Babasının ısrarına ve ikna etmeye çalışmasına rağmen genç sürücü olay yerine gelmedi. 
BABANIN İSYANI
Polis ekiplerin yönelik konuşan baba Ahmet Ö., "Ben polis karakoluna ve jandarmaya gittim. Elimizde tutamıyoruz çocuğumu. Başımıza bela oldu. Ne yapacağız bilmiyoruz. Şikayete gittik. Uyuşturucu kullanmaktan ertelenmiş cezası da var. İçeri girmeden ben bundan kurtulamayacağım. İçeri girsin yatsın da biz ailesi olarak rahat edelim. Ben nereye müracaat edeyim bilmiyorum. Ama maalesef çağımızın hastalığı." diyerek isyan etti. 
Babanın anlattığı dramı duyan polis ekipleri de büyük üzüntü yaşadılar. 
Yapılan tespit sonucunda kırmızı ışık ihlali, dur ihtarına uymama, Trafik güvenliğini tehlikeye düşürme, ehliyetsiz araç kullanma suçlarından sürücü Furkan Ö.'ye 6 bin 500 TL cezai işlem uygulanarak, ceza tutanakları babası Ahmet Ö.'ye teslim edildi. 
Polis ekipleri, aracı babaya teslim ederek olay yerinden ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim