İnegöl Teknoloji Festivali kapsamında konuşmacı olarak davet edilen gazeteci Nagehan Alçı ve beraberinde İnegöl’de gelen eşi Rasim Ozan Kütahyalı ile Oylat’ta çekilen fotoğraf, İnegöl gündemine bomba gibi düştü. Boşnaklara yönelik sözleriyle büyük tepki toplayan Rasim Ozan Kütahyalı’nın Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’la aynı karede yer almasına tepkiler çığ gibi büyüyünce paylaşımlar kaldırıldı. Art arda açıklamalar yapıldı.

Yaklaşık 2 yıl önce katıldığı televizyon kanalında Boşnaklara yönelik alaycı sözleriyle tepkilerin odağı haline gelen gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’ya bir tepkide İnegöl’den geldi.

FOTOĞRAFA BÜYÜK TEPKİ

Teknoloji fuarı nedeniyle ilçeye davet edilen eşi Nagehan Alçı ile birlikte Oylat’ta misafir edilen çifti İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş Oylat’ta ziyaret etti. Nagehan Alçı’ya teşekkür plaketi verdiği esnada fotoğraf karesine Rasim Ozan Kütahyalı ve kız çocukları da dahil oldu.

Bu fotoğraf karesinin paylaşılmasının ardından Boşnak kökenli vatandaşlar ile bazı muhalif isimler art arda eleştiri yorumları ve paylaşımlar yapmaya başladı.

TABAN: KASIT YOK

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban gelen tepkiler üzerine talimat vererek yapılan paylaşımları kaldırdı. Başkan Alper Taban sosyal medya üzerinden bir bilgilendirme  açıklaması yaparak, “Teknoloji festivali, kariyer söyleşileri kapsamında davet edilen gazeteci-yazar Nagehan Alçı’ya Ak Parti İlçe Başkanım ile ziyaretimiz esnasında paylaşılan fotoğraf kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. Hanım efendinin eşi ile ilgili olarak geçmişte yaşanan üzücü hadiseyi tasvip etmemekle beraber, yapılan çalışmanın hiçbir kastı bulunmamaktadır. Üzülerek takip ettiğimiz ve konu üzerinden siyaset üretme çabasında olanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İstemeyerek te olsa gönlünü incittiğimiz kıymetli hemşehrilerimizden özür diliyoruz.” dedi.

DURMUŞ; “ÖZÜR DİLİYORUZ”

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’da sosyal medya üzerinden yaptığı özür açıklamasında “Belediyemizin etkinlikleri kapsamında şehrimize davet edilen gazeteci-yazar Nagehan Alçı'ya Belediye Başkanımızla nezaket çerçevesinde hoş geldiniz demek için yanına gittiğimizde; eşi ve çocuklarıyla bizi karşılayan ve bu esnada çekilen fotoğrafta geçmişte hepimizi üzen sözler sar feden eşinin de olmasıyla meydana gelen yanlış anlaşılmadan ötürü istemeyerek te olsa incittiğimiz ve hassasiyetlerini paylaştığımız tüm kardeşlerimizden özür dileriz” dedi.

TEKNOLOJİ FUARINDA NE İŞLERİ VAR

Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’un özür açıklaması tepkileri dindirmedi. Muhalif partilerden teknoloji festivaline Nagehan Alçı ve Şevki Yılmaz gibi isimlerin neden çağrıldığı soruldu. Ayrıca gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’ya sert eleştirilerde bulunuldu.

Tartışmalara Ertuğrulgazi Mobilyacılar Odası Başkanı Bahadır Bayraktar’da dahil oldu. “Yaşadığım şehirde güzel şeyler olsun diye herkes gibi gezdiğim gördüğüm ve İnegöl'de de olmasını istediğim şeyleri bir vatandaş olarak internette paylaşıyordum.

Geçen gün İnegöl teknoloji festivalinin onur konuğunun Nagehan Alçı ve Rasim ozan Kütahyalı olması, kendilerine plaket verilmesi sonrası yaşadığım akıl tutulması ile şehrim için bir süre öneri ve paylaşım yapmamaya karar verdim.

Şimdiye kadar İnegöl ile ilgili paylaşımlarıma destek veren, yorum yapan, öneriler getiren hatta eleştiren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Hepsinin katkısı oldu. Haķkınızı helal edin. Benim varsa helal olsun.” diyerek tepki koydu

Editör: TE Bilişim