Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 9 yılda 135 bin kişiye ulaşan ‘Şehrimi Tanıyorum Çünkü Geziyorum’ projesi, ‘engelsiz turizm’ etabıyla yüzlerce engelli çocuk ve ailesinin de Bursa’nın değerlerini yakından tanımasına imkan sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan ve her yıl büyüyerek devam eden ‘Şehrimi Tanıyorum Çünkü Geziyorum’ projesi, 9 yılda 135 bin kişiye ulaştı. Bursa’nın tarih ve kültürünü öğretmek, kentlilik bilinci oluşturmak ve UNESCO Dünya Mirası alanlarına yönelik farkındalık meydana getirmek amacıyla başlatılan proje, ‘engelsiz turizm’ uygulamasıyla engelli çocuklar ve ailelerini de kentin doğal, tarihi ve turistik değerleriyle buluşturuyor. Proje kapsamında yüzlerce engelli çocuk Bursa’yı gezip, tanıyacak. İki gün sürecek gezilerin ilk etabı çarşamba günü şehir içindeki kültürel ve tarihi yerler olarak belirlenirken, cuma günü ise Mudanya ve Uludağ olmak üzere doğal güzellikler çocuklar ve ailelerine gösterilecek.

Karagöz - Hacivat Müzesi’nden start alan projede çocuklar Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la birlikte Karagöz - Hacivat oyununu izledi. Engelli çocukların Bursa turu sevincine ortak olan Başkan Aktaş, “UNESCO dünya mirası Bursa’mızın tarihi, doğal güzelliklerini tanıtmak, özellikle şehirde yaşayan çocuklarımıza öğretmek ve göstermek noktasında bir hedef gütmekteyiz. Bu projeden yola çıkarak ‘engelsiz turizm’ adlı altına bir çalışma yaptık. Turizm Tanıtma Şube Müdürlüğü ve Engeliler Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda engelli vatandaşlarımıza Bursa’nın tarihi, doğal, turistlik güzelliklerini, Uludağ’ını, denizini beraberinde Hacivat - Karagöz’ünü, 2 günlük şehir merkezini kapsayan geziyle sunmaya çalışıyoruz. Bu sayede engelli çocukların ailelerini de eğlendirmeyi, dinlendirmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle toplumumuzda engellilere yönelik bir sürü çalışma yapılıyor” diye konuştu.

Günün anısına Başkan Aktaş ile hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar ve aileleri, daha sonra 27 kişilik 2 ayrı midibüsle, şehir turuna çıktı.

Editör: TE Bilişim