Tüm Etkin Sanayici İş Adamları Ve İş Kadınları Federasyonu tarafından "TESİAD Marka Buluşmaları" adı altında online olarak düzenlenen programa katılan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’ün içerisinde mobilya tasarım, tekstil, endüstriyel tasarım ve metal sektörü ile alakalı bölümleri barındıran butik bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu söyledi.

İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, TESİAD Federasyonu tarafından "TESİAD Marka Buluşmaları" adı altında düzenlenen Online Seminer programına konuşmacı olarak katılarak "Pandeminin Mobilya Sektörüne Etkileri ve Çözüm Yolları" konusunda açıklamalarda bulundu.
BUTİK BİR ÜNİVERSİTEYE İHTİYACIMIZ VAR
Uğurdağ’ın yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde:
“Şu an itibariyle İnegöl'de Mobilya Lisesi mevcut. Öğrencilerin burayı tercih etmesi için hem burs hem iş garantisi noktasında sanayicimiz eline taşın altına koyuyor. İnşallah bir yıl sonra mezun vermeye başlayacak bul listemiz. Tabi lise eğitiminden sonra üniversite eğitimi de gerekiyor. Liseden mezun olan her öğrenci üniversite okuyacak diye bir şart yok. Dolayısıyla Mobilya lisesinden mezun oldu Mobilya üzerine bir bölümü okuyacak diye bir mecburiyet de yok. Bu bağlamda İnegöl'de bir mobilya tasarım, endüstriyel tasarım, tekstil ve metal sektörünüde içine alan butik bir üniversiteye ihtiyacımız var. Üniversiteye ihtiyacımız var demiyorum, butik bir üniversiteye ihtiyacımız var diyorum. İnegöl'e 10 bin, 20 bin öğrenci gelsin de şehrimize katkısı olsun diye bir derdimiz yoktur. Biz bunu istemiyoruz. Butik üniversiteden kastım İnegöl'deki büyük sektörlere kalifiye elaman ve insan yetiştirecek bir üniversiteye ihtiyacımız var. Bu düşüncelerimizi Uludağ Üniversitesi Rektörü ve sayın Milli Eğitim Bakanımız ile de paylaştık. İçerisinde üç dört tane istediğimiz önemli bölümü barındıran bu tek bir üniversiteye ihtiyacımız var. Şu anda Mobilya Lisesi’ni hayata geçirdik. İkinci adımımız ise Mobilya Lisesinden mezun olan öğrencilerimizi şehrimizde eğitim alabilecekleri bir üniversiteye göndere bilmektir.”

Editör: TE Bilişim