CHP İlçe Başkan Yardımcısı Zemci Şahin, CHP’li birçok belediyenin asgari ücreti 3 bin 100 TL ve üzerinde belirlediğini hatırlatarak, “İnegöl Belediyesinin bu rakamın üstünde bir ücret işçisine vermesini bekliyoruz! İnegöl adına yaraşır bir şekilde bu sözleşmeleri yenileyeceğini, İnegöllümüze hizmet eden bu kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğini ümit ediyoruz” dedi. 
Yazılı açıklama yapan Başkan Yardımcısı Zemci Şahin, Belediyede çalışan sözleşmeli personellerle alakalı açıklama yaptı. 
İnegöl Belediyesinin diğer şehirlere kıyasla daha şanslı ve gelirleri daha yüksek bir ilçe olduğunu aktaran Şahin, “Diğer şehirlere kıyasla daha şanslı ve gelirleri daha yüksek bir ilçe olmasına rağmen İnegöl Belediyesinde çalışan işçi kardeşlerimizle hala toplu iş sözleşmesinin yapılmaması büyük bir fiyaskodur. Özellikle CHP’li birçok belediye asgari ücreti 3 bin 100 TL ve üzerinde belirlerken İnegöl Belediyesinin bu rakamın üstünde bir ücret işçisine vermesini bekliyoruz! İnegöl Belediyesi, İnegöl adına yaraşır bir şekilde bu sözleşmeleri yenileyeceğini, İnegöllümüze hizmet eden bu kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğini ümit ediyoruz.” dedi. 
Uygulanan yasaklarda en çok etkilenen iş dünyasında faaliyet gösteren yaklaşık 950 kıraathane, kantin, internet cafe ve düğün salonlarının kapalı durumda olduğunu belirten Şahin, “Yeni yıl ile ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte, yapılan yeni düzenlemelerde vatandaşı perişan etmekte kararlı olan bir iktidar ile karşı karşıyayız. İlçelerimizin sınırlarında uygulanan yasaklarda en çok etkilenen iş dünyasında faaliyet gösteren yaklaşık 950 Kıraathane, Kantin, İnternet Cafe,  Düğün Salonları kapalı durumdadır.
 Bu iş yerlerind,e evine ekmek götüren, esnafı çaycısı, garsonu, komisi yaklaşık 8 bin kişiyi buluyor. Pandemi sürecinde adeta ekonomik entübedir.”
“500 - 700 TL arasında verilecek kira desteği bu iş yerlerinin kira stopajını bile karşılamaz. Bu destek ise, zaten kapalı olan iş yerlerine değil, götürü usulü çalışan iş yerlerine verilmektedir. İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, ilgili meslek örgütleri ile birlikte mağdur olan Cafe, Restorant, İnternet Salonları, Düğün Salonları, Kantin, Kahvehane, Kıraathanelere acil bir yardım eli uzatılmalıdır. Bu vatandaşlarımıza bir soluk aldırmak gerekmektedir. Bilindiği üzere, bazı belediyeler ve valilikler bu destekleri sağlamaktadır. İlçemizde bulunan esnafa bu destekler neden verilmiyor?”
“Bu esnafımızın suçu nedir? Devletine vergisini veren, her şartta çalışan ve ekonomimize katkı sağlayan insanlar bu zor günde herhangi bir desteği hak etmiyor mu? Bu milletin vergileriyle o koltuklarda oturanlar bu milletin derdine bir an önce çare bulmalı ve dertlerine merhem olmalıdırlar. Bu mağdur olan insanlarımız en kısa zamanda yetkililerden icraat bekliyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu gelişmelerin yakından takipçisi olacağız! İğneden ipliğe her şeye  %20-30 arasında zam yapılırken, emekliye verilen % 7- 8 ’lık zam oranları asla kabul edilemez.”
“Halkımızı ve emeklileri açlık sınırının altına itmiştir. Ay sonunu getirmeyi bırakın 15 günü zor geçiren emeklilerimizi bir de enflasyon karşısında ezdirmek, artık hükümetin yetersiz vizyonuyla bu işi götüremeyeceğini, layıkıyla yönetemeyeceğinin apaçık ortaya koyan kanıtıdır. En düşük emeklimizin maaşı, asgari ücret seviyesinde bir gelire kavuşturulmalıdır. Tüm bunlarla birlikte 2 bin 825 TL asgari ücret yolsuzlukların, yoksulluğa dönüştüğünün göstergesidir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim