TBMM’yi ziyaret eden İnegöl heyeti,  yaklaşık 22 yıl önce AK Parti’nin kuruluş tohumlarının atıldığı Oylat gezisi esnasında uğradığı Hilmiye köyünde köylülerle çekindiği fotoğrafı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiler. Fotoğrafı gören Başkan Erdoğan duygulandığı görüldü.

Bir dizi görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya çıkarma yapan İnegöllü muhtarlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sürpriz yaptılar. Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel başkanlığında, bazı bakan ve bakanlık temsilcileriyle görüşen heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de ayak üstü sohbet yapma imkanı buldular.

Hilmiye Köyü Muhtarı Alaattin, köy konağında yıllardır anı olarak asılı bulunan çok eski bir fotoğrafla Başkan Erdoğan’a sürpriz yaptı.

2000’li yılların başlarında yeni bir parti kurmak için çalışmalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin İnegöl Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin’in misafir ettiği Oylat’ta Refah Partisi’nin önemli isimleri ile bir araya gelmiş ve AK Parti’nin kuruluşunun startını vermişti.

Oylat’ta yapılan toplantı sonrasında Hilmiye köyünde duraklayan Başkan Erdoğan burada bir süre sohbet etmiş ve köylülerle hatıra fotoğrafı çektirmişti. 22 yıldır köy konağında asılı duran o fotoğraf dün meclise götürüldü.

Kendisini bekleyen İnegöl heyetinin yanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtar Alaattin Tetik, tarafından kendisine takdim edilen fotoğrafı görünce önce duygulandı, sonrasında ise tebessümle İnegöl heyetine teşekkür etti.

İnegöllü heyette Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak, Oylat A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Murat Gültekin ve Aşağıballık Muhtarı Ahmet Beyhan’da hazır bulundu.

İnegöl heyeti Ankara’da kendilerine eşlik eden ve görüşmeleri sağlayarak sorunların çözümü noktasında emek Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’e de teşekkür ettiler.

İnegöllü heyet aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da makamında ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim