İnegöl'de SMA Tip 1 hastası 3 yaşındaki Eda Öz için yardım kampanyası sürüyor. İnegöl’de Hamidiye Mahallesi Doğal Sokak numara 4 adresinde bulunan Lezzet-i Ala lokantası Salı günü(yarın) yapacakları satıştan elde edecekleri tüm geliri Eda’ya bağışlayacak.

İnegöl'de 28 yaşındaki Hatice Öz'ün 3 yıl önce dünyaya getirdiği kızı Eda'nın doğumundan sonra fiziksel hareketlerinde hızlı bir yavaşlama görüldü. Ayaklarını hareket ettiremeyen ve emekleyemeyen Eda, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Minik Eda'ya, ‘gevşek bebek sendromu’ olarak bilinen ‘spinal musküler atrofi (SMA) tip 1’ hastalığı teşhisi konuldu. Aile yaptıkları araştırmada, Eda'nın, Macaristan’da uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı sağlayan tedaviyle iyileşebileceğini öğrendi. Öz ailesi, 2 milyon 132 bin dolarlık (yaklaşık 18 milyon lira) tedavi masrafları için, Kaymakamlık izniyle yardım kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde şu ana kadar yaklaşık 1 milyon TL toplandı.

Yaklaşık 2 yıl önce KOSGEB destekleriyle Hamidiye Mahallesi Doğal Sokak numara 4 adresinde Lezzet-i Ala Ev Yemekleri işyerini açan Esma Şentürk ve Fikriye Aydın, Eda’ya destek olmak için harekete geçti. 16 Mart 2021 Salı günü (yarın) işyerlerinde yapacakları satıştan elde edecekleri tüm geliri Eda’nın tedavisine destek olmak için bağışlayacaklar. Şentürk ve Aydın, “3 yaşındaki bu güzel kızımıza destek olmak istedik. Bu konuda ne yapabilirizi düşündüğümüzde lokantamızda yapacağımız 1 günlük satışı bağışlamak aklımıza geldi. Bizlerde yarın yapacağımız tüm yemek satışlarını Eda’ya nefes olmak için vereceğiz. Bu güzel kızımıza destek olmamız gerekiyor. Bu konuda hem İnegöl halkına hem de esnaflarımıza çağrı da bulunmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim