İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Erzurumlular Gecesi’, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen Erzurumlular Gecesi'ne Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Mağden, MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Toprak; “Bu gece bölgemize ait barlarımızla, skeçlerimizle, türkülerimizle değerli hemşerilerimize güzel bir gece yaşatacağımızı umuyorum. Derneğimizin bugünlere gelmesinde maddi manevi desteği olan bütün yönetici arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban, "Başta Erzurumlular Dernek Başkanımız Ali Toprak beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Program yapmak oldukça zahmetli bir iştir. Uzun zamandır siz değerli hemşerilerimizi bir araya getirmek ve güzel anlar yaşatmak için canla başla çalıştılar. Böylesine güzel bir program yaptığı için teşekkür ediyorum. Erzurumlu hemşerilerimiz denince benim aklıma mert insanlar, güvenilir inanlar, samimi ve çalışkan insanlar gelir. Şehrimize kattığınız değerler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu şehre her zaman güzellik katıyorsunuz ve katmaya devam edeceksiniz. Her zaman yanımızda oldunuz. Bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Bu sebepten ötürü de herkese tekrardan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Şükrü Görücü ise, “Bugün sizlerle bizleri bir araya getiren başta dernek başkanımız olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve katkı veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çok güzel bir program hazırlanmış. Ben de sizler gibi gurbetçiyim. Sizler iş bulmak için buralara gelmişsiniz. Bizlerde kamu görevlileri olarak memleketin her köşesinde gurbet hayatı yaşıyoruz. Gurbetin ne olduğunu sizler gibi bizlerde iyi biliriz. Hepinizi tebrik ediyorum. Çünkü burada böyle bir araya gelmek öyle kolay değil. Erzurum’un gönlümüzdeki yeri fazla. Kurtuluş Savaşında büyük bir kongreye ev sahipliği yaptığı için bugün bizlerin 81 ilde rahatça gezip dolaşmamızda, sizlerin de çok fazla katkısı var.  Bu sebepten ötürü sizleri de canı gönülden tebrik ediyorum. Bu ülke güzel bir ülke. O yüzden bizim ülkemizden sorunu eksik etmiyorlar. Ama biz şunu biliyoruz ki, bizim insanımız bu topraklara inadına sahip çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TRT Ses Sanatçısı Aysun Gültekin, Erzurum Fasıl Ekibi, Tulum Sanatçısı Cem Yazıcı, 'Teyo Emmi' ismiyle ünlenen Cumhur Seval, şiirleri ile dinleyenleri büyüleyen Murat Balkuş ile Bar Ekibi gösterileri ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Editör: TE Bilişim