İnegöl Belediyesi, daha yaşanabilir ve modern bir kent oluşturmak adına ihtiyaç duyulan bölgelerde yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Sülüklügöl mahallesinde eski okul ve lojman binalarının yıkımı gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi sadece yeni yapılarla değil, kullanım ömrünü tamamlamış yapıların çevre sağlığı ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermemesi adına yıkım çalışmalarıyla da şehri imar ediyor. Bu Sülüklügöl kırsal mahallesinde artık kullanılmayan, çevre kirliliğine ve güvenlik zafiyetine yol açan eski okul binası, lojman ve WC’nin yıkımı gerçekleştirildi.

Bir yandan İnegöl’de iz bırakacak projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, fonksiyonunu kaybetmiş eski binaların yıkılmasıyla kent estetiğini sağlayıp şehri güzelleştirmek adına sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; Sülüklügöl kırsal mahallesinde yıkım çalışması yaptı. Mahalle muhtarlığının mahallelerinde bulunan eski okul, lojman ve WC’nin yıkılması ile alakalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığı başvuru sonucu, Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan teknik ve inceleme neticesinde eski yapı olan okul binası, lojman binası ve tuvaletin yıkılmasında bir sakıncanın olmadığı ve yıkılabileceğine dair İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne talep yazısı gönderildi. Bu talep üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 1 iş makinesi, 1 kamyon ve gerekli ekipmanlarla birlikte yıkım çalışmasına başladı. Çalışmalar hızlı şekilde sürdürülerek yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Çalışmayla ilgili yapılan açıklamada, daha nezih ve yaşanabilir bir İnegöl için merkez ya da kırsal ayrımı yapmadan çalışmaların devam edeceği de ifade edildi.

Editör: TE Bilişim