İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Nilay Parlar ve dernek yönetimi Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Aktaş görüşmede mevcut hayvan barınağının durumu ve iyileştirilmesi ayrıca barınağın yerinin değiştirilmesi konularında dernek üyelerinin fikirlerini alarak, konu hakkında istişarede bulundu.

Konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve dernek üyelerinin yaptıkları çalışmaları takdir ettiğini dile getirerek başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bugün dernek üyelerimizle bir araya gelerek iki konuyu görüştük. Birincisi Mevcut hayvan barınağımız, barınakla alakalı problemler ve hayvan sevgisini arttırabilmek adına yapılabilecek şeyler. İkincisi ise hayvan barınağımızın yanındaki mezbahanın oradan taşınacak olması ve o bölgedeki kentsel dönüşümden dolayı da yeni bir hayvan barınağını İnegöl’e kazandırmayla alakalı neler yapabiliriz noktasında istişarelerimiz oldu. Sağ olsunlar kendileri hazırlıklı bir şekilde gelmişler çünkü konuyla gerçekten ilgililer, konuyu sıkı takip ediyorlar, bizatihi orada gönüllü olarak yardımcı da oluyorlar. Ekip arkadaşlarımızı uyarılarla ikazlarla yönlendiriyorlar. Dolayısıyla da kendilerinin sunduğu bu bilgilerden de ziyadesiyle istifade edeceğimizi ben özellikle ifade etmek istiyorum. Şunu özellikle tekrar söylemek istiyorum birinci konumuz mevcut hayvan barınağımız ve yapılan çalışmalarla alakalı eksikler, aksaklıklar, iyileştirmeler. İkinci olarak ta hayvan barınağımızı daha ideal bir yere taşıyabilmek adına öncelikle yer konusunu daha sonra da bu yer üzerindeki proje konusunun ne olabileceğini karşılıklı istişare ettik” dedi.

 

 

Dernek üyelerine kendilerine destek ve katkıları için teşekkür eden Başkan Aktaş konuşmasının devamında şunları söyledi; “Üzülerek söylüyorum ki çok kısa bir süre önce ulusal gündeme konu olduk. Böyle bir konuyla gündeme gelmeyi asla arzu etmezdik. Beyanlarımızın hiç birinde yalan konuşmadık. Hep doğruları söyledik. Eğer bir hata, eksik ve aksaklık varsa bunu beyan etmekten hiç çekinmedik. Bizler Allah’ın verdiği canı Allahtan başka kimsenin alamayacağına inanan insanlarız. Dolayısıyla bizim bırakın bir insana, bir canlıya hiçbir mahlûkata zarar vermemiz söz konusu olamaz. Onların daha iyi şartlarda yaşamaları, doğaya daha zararsız varlıklar olarak hayatlarına devam edebilmeleri adına en ideal neler yapabiliriz biz bunun hesabı içerisindeyiz” dedi.

 

Aktaş konuşmasının sonunda şunları söyledi; İnegöl Belediyesi olarak hayvanlarla ilgili gerçekten güzel projeler yapıyoruz bunu dernek üyesi arkadaşlarımızda iyi biliyor. Bugüne kadar hayvanlara yönelik iyi niyetle yaptığımız güzel çalışmalar var, inşallah bundan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Biz kamuoyundan bu konuda anlayış bekliyoruz. Zaman içerisinde bizim nasıl bir belediye olduğumuzu görecekler, zaten iyiydik ama inşallah bu konuda çok daha iyi olacağımızı özellikle de gençlerimize, çocuklarımıza bu konuda ciddi bir bilinçlendirme yapacağımızı ben özellikle ifade etmek istiyorum. Dernek üyelerimize bizlere verdikleri destek için bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Editör: TE Bilişim