İnegöl'de SMA Tip 1 hastası 3 yaşındaki Eda Öz için yardım kampanyası sürüyor. İnegöl’de 2 genç güvercin yetiştiricisi canlı yayında güvercin satışı yapıp, topladıkları 60 bin TL'yi Eda’ya bağışladılar. 
Anne Hatice Öz (28), tedavi için yaklaşık 18 milyon liraya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Ben kızımı birçok defa kucağımda ölü olarak buldum. Eda’nın solunumu, kalbi durduğunda ne yapacağımı şaşırıyordum. Kendimi çaresiz hissettiğim zamanlar oldu. Kızımın ağabeyi ile oyunlar oynadığı günleri görmek istiyorum” dedi.
İnegöl'de eşinden ayrı yaşayan Hatice Öz'ün 3 yıl önce dünyaya getirdiği kızı Eda'nın doğumundan sonra fiziksel hareketlerinde hızlı bir yavaşlama görüldü. Minik Eda, ayaklarını hareket ettiremeyen ve emekleyemeyen Eda, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Minik Eda'ya, ‘gevşek bebek sendromu’ olarak bilinen ‘spinal musküler atrofi (SMA) tip 1’ hastalığı teşhisi konuldu.
Aile yaptıkları araştırmada, Eda'nın, Macaristan’da uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı sağlayan tedaviyle iyileşebileceğini öğrendi. Öz ailesi, 2 milyon 132 bin dolarlık (yaklaşık 18 milyon lira) tedavi masrafları için, Kaymakamlık izniyle yardım kampanyası başlattı.
Kampanya çerçevesinde şu ana kadar yaklaşık 1 milyon TL toplandı. 
 İnegöl'deki hobi olarak güvercin yetiştiriciliği yapan 2 genç, kampanyaya destek olmak için sosyal medyada canlı yayın şeklinde güvercinlerini açık artırma usulü sattılar. 2 gün süren açık artırmada 60 bin TL para toplandı.
 Açıklama yapan güvercin yetiştiricisi Emre Şayla, "İnegöl'ün evladı minik Eda'nın tedavi olması için bir kampanya başlatıldı. Bizler de buna destek olmak için arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede kuş mezadı düzenlemeye karar verdik. Sosyal medya hesaplarımızda yaptığımız kuş mezadına herkes büyük ilgi gösterdi ve 60 TL gibi bir para toplandı. Ordu ilimizde de böyle küçük çocuğumuz vardı, Ordular onun kampanya başlattı ve 2-3 ay gibi bir sürede bu paralar toplandı tedavisi yapıldı. Bizde Eda için elimizden geleni yaptık." dedi.

Editör: TE Bilişim