İnegöl Belediyesi Ekmek Fabrikasının tadilat gerekçesiyle uzun süredir kapalı olması vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Ucuz ekmek almak için yüzlerde fiş alan vatandaş, şuan ellerinde kalan fişlerin ne olacağı konusunda endişeli. Vatandaşlar tadilat gerekçesiyle değil, işletmecinin zarar ettiği gerekçesiyle fabrikanın kapatıldığını iddia ediyor.

2011 YILINDA AÇILDI

İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Belediye Meclisinin 06.07.2010 tarihli kararı ile özelleştirilmişti. Yap-İşlet-Devret modeliyle 2011 yılında Alanyurt Köprülü kavşağı yanında modern bir ekmek fabrikası yapıldı. 3,5 milyon lira mal olan fabrika, ekmek üretiminde son teknoloji ürünlerle donatılmıştı. 8 yıldır üretime devam eden firma tadilat nedeniyle geçtiğimiz günlerde üretime ara verdi.

VATANDAŞIN ALDIĞI KARTLAR NE OLACAK?

Halk Ekmek Fabrikasından ekmek alan vatandaşlar, daha ucuza ekmek alabilmek için kart alıyordu. Tadilat nedeniyle üretim yapılamadığı için vatandaşların aldığı kartlar ellerinde kaldı. Fabrikanın ne zaman tekrar üretime geçeceğini bilmeyen vatandaşlar, gazetemizi arayarak şikayette bulunmaya başladı. Kartların satıldıktan sonra fabrikanın tadilata girmesine tepki gösteren vatandaşlar, ellerinde kartların ne olacağını sormaya başladı. Bazı vatandaşlar tadilat için değil, zarar ettiği gerekçesiyle fabrikanın kapatıldığını iddia ediyor. Ellerinde kalan yüzlerce ekmek fişinin ne olacağını merak eden vatandaşlar, kartların geri mi alınacağını, yoksa fabrikanın tekrar üretime mi gireceğini soruyor.

Editör: TE Bilişim