-Araba fiyatına kurbanlık-

Kurban Bayramına sayılı günler kala İnegöl Hayvan Pazarında ki çadırlarda, yüzlerce kurbanlık alıcılarını bekliyor. ‘Aslan’ isimli 1 ton 500 kilo ağırlığındaki tosun ise, 33 bin liralık fiyatıyla rekoru elinde tutuyor.

Bölgenin önemli pazarlarından biri olan İnegöl’de, kurban bayramı hareketliliği başladı. Ülkenin dört bir yanından gelen kurban satıcıları hayvan pazarında hazırlıklarını sürdürürken, alıcılar da pazarın yolunu tutmaya başladı.

EN BÜYÜĞÜ BİZDE

Geçtiğimiz yılda hayvan pazarına en kilolu kurbanlığı getiren Muhammed Yıldız, bölgede bu kurbanlıktan daha ağır kurbanlık olmadığını iddia etti. 4 kişinin zorla zapt ettiği kurban kurbanlığın ihtişamı pazara gelenlerin dikkatini çekiyor.

Aslan isimli kurbanlığın rakipsiz olduğunu iddia eden Muhammed Yıldız, "15 yıldır Erzurum'dan İnegöl'e kurbanlık hayvan getiriyorum. Her yıl İnegöl'e en kilolu hayvanı ben getiriyorum. Geçen sene 1 ton 400 kiloluk kurbanlık getirmiştim. Bu sene o rekoru da kırdım. 1 ton 500 kilo ağırlığında simental cinsi aslan isimli kurbanlık tosun getirdim. Ne İnegöl'de nede Bursa'da bu hayvanın rakibi olmadığını iddia ediyorum. Kurbanlığımızı 33 bin Türk lirasına satışa çıkardık. Ufakta olsa bir pazarlığımız var. Alana şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim