Son dönemlerde yaptığı etkinlik ve sosyal çalışmalar ile dikkat çeken İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) önemli bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Hakan Özdemir Başkanlığındaki dernek yönetimi, makamında ziyaret ettikleri Kaymakam Şükrü Görücü’den “Hatıra Ormanı” için yer talebinde bulundular.
25 Aralık’ta gerçekleştirilen genel kurul toplantısında güven tazeleyen Hakan Özdemir Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu protokol ziyaretlerine Kaymakam Şükrü Görücü’den başladı. Görücü’ye üzerinde isminin yazılı olduğu kalem hediye eden dernek Başkanı Özdemir, faaliyetleri ve projeleri ile ilgili bilgiler verdi.
HATIRA ORMANI İÇİN YER TALEBİ
Ziyarette konuşan Başkan Özdemir, 10 bin ağaçlık “İGİAD Hatıra Ormanı” projesini hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Doğanın akciğeri olan, yeryüzü mekanizmasının denge unsurunu oluşturan ormanların çoğalması için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun yanında mevcut ormanlarımıza da gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Özellikle İnegölümüzde çocuklarımıza bu konuda çok iyi miras bırakmalıyız. Bu noktada elimizden gelen gayreti fazlasıyla gösterelim. Bu nedenle İGİAD ailesi olarak Hatıra Ormanı projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bağlı bulunduğumuz TÜGİK Genel Başkanımız, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı sayın Erkan Güral beyin 5 bin adet fidan sözüne, bizde 5 bin adet fidanla katkıda bulunarak toplam 10 bin fidanı toprakla buluşturmayı amaçlıyoruz. Sayın Kaymakamımızdan yer konusunda talepte bulunuyoruz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.
İNEGÖL OLARAK FARKIMIZI GÖSTERELİM
Başkan Özdemir konuşmasında, “İnegöl bir mobilya şehri ve mobilyanın üretiminde başlıca hammaddesi ağaçtır. Bizim İnegöl olarak diğer şehirlerde yaşayan insanlardan daha fazla doğaya borcumuz var. İnegöl olarak bu konuda da farkımızı gösterelim” ifadelerine yer verdi.
GÖRÜCÜ’DEN DESTEK
İGİAD yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Hatıra Ormanı projelerini desteklediklerini ifade eden Kaymakam Şükrü Görücü ise, “Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir. Ormanlar sadece oksijen kaynağı değildir. Ormanlar erozyonu, kuraklığı önler, dalından, yaprağından, gövdesinden birçok ürün elde edilir, kökleriyle su tutarak sellerin oluşmasını engeller, beden ve ruh sağlığımız üzerine olumlu etkileri vardır. Bütün bu faydaları düşündüğümüzde ormanları korumanın ve ağaç dikmenin önemini daha iyi anlayabiliriz. Sahip olduğumuz bu doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin arttırılması için hepimize önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim