İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından her yıl düzenlenen İnegöl’ün Yıldızları Programı’nın 5.’si gerçekleştirildi. İhracat şampiyonları sıralamasında Weltew Home; 15 milyon dolarlık ihracat rakamıyla dev mobilya sektörü sıralamasındaki listede ilk ikide yer aldı.

Weltew Home’a her yıl daha çok yatırım yaparak dünya standartlarının üzerinde bir marka olması için çalışmalarımızı yürütüyoruz diye belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de hem ihracat hem de tasarım ödüllerine layık olan markamızın başarısını, İnegöl’ün başarısı olarak da görüyoruz” dedi.

Aynı zamanda Türkiye Mobilya Sanayicileri (MOSDER) Başkanı olarak da İnegöl’ün mobilya sektörü için büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Balcı, “Türkiye’de mobilya sanayinin kalbinin attığı yerlerden biri olan İnegöl, sektörün çıtasını her zaman daha da yükseltiyor. Türkiye’nin mobilya ihracatında Avrupa’ya, Orta Doğu’ya ve kısaca dünyaya açılan kapısı olan İnegöl’den geçtiğimiz yıl yurt dışına %45’in üzerinde mobilya ihracatı yapıldı. Bu çorbada bizim de tuzumuz olduğu için çok memnunuz. Ekonomimize katkı sağlayan bu güzel rekabet ortamında Weltew Home olarak kazandığımız ihracat ödülünün sektörümüze de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mobilya sektörünü zirveye taşımak, dünya çapında bir marka haline getirmek ve sesimizi uluslararası arenada daha çok duyurmak amacıyla çok çalışıyoruz diyen Mustafa Balcı; “Uzun soluklu bir emeğin karşılığını aldığımız bu dönemde, icraatlarımızı hız kesmeden sürdürerek ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

HEM İHRACATTA HEM DE TASARIMDA ÖDÜLE LAYIK BULUNDU

En çok ihracat yapan, en fazla tasarım tescili alan İnegöl mobilya markalarının ödüllendirildiği İnegöl’ün Yıldızları Programı kapsamında Weltew Home iki dalda birden ödüllendirildi. Mobilya sektörünün kalbinin attığı İnegöl’de İMOS (İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği) tarafından bu sene 5.’si düzenlenen programda; Weltew Home, hem ihracat alanında ödüle hem de Tasarım Tescili Ödülü’ne sahip oldu.

Editör: TE Bilişim