İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), dalış eğitimi gerçekleştirdi. 18 kişilik ekip, deneme dalışları, 1 yıldız ve 2 yıldız eğitimlerini tamamladı.

İnegöl’de olası afete karşı müdahale için gönüllü bireyler tarafından kurulan ve sadece şehrimizde değil, civar bölgelerde de faaliyetlerde bulunan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), gönüllü üyelerin gelişimi ve eğitimlerini de sürdürüyor. Belirli aralıklarla kamplar gerçekleştiren İNDAK, geçtiğimiz hafta sonu dalış eğitimleri düzenledi.

Tamamı gönüllü bireylerden oluşan İNDAK ekibi, geçtiğimiz Pazar günü Balıkesir Ayvalık’ta dalış eğitimlerini yaptı. Sabah erken saatte Ayvalık’a varan İNDAK ekibi, Ayvalık açıklarında Taş Adası civarında yapılan eğitimlere toplam 18 kişi katılırken, 9 gönüllü üye deneme dalışları gerçekleştirdi. 4 İNDAK gönüllüsü eğitim verme seviyesi olan 2 yıldız dalış eğitimlerini gerçekleştirirken, 5 gönüllü de 1 yıldız eğitimi aldı. Gün boyu devam eden dalış eğitimleri renkli görüntülere de sahne oldu.

Yapılan her eğitimde ve kampta ekibin gelişme kaydettiğini dile getiren İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibinin her an göreve hazır halde kalabilmesi adına eğitim ve kamp çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Olası bir doğal afet veya İNDAK’a ihtiyaç duyulabilecek bir olayın her an yaşanabileceğinin bilincinde olduklarını kaydeden Gürkan, “Biz de gönüllü ekibimizle her an hazır şekilde kalabilmek adına geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir Ayvalık açıklarında Taş adası civarında 1 günlük dalış eğitimi gerçekleştirdik. Toplam 18 üyemizle yaptığımız eğitimde 9 İNDAK gönüllüsü deneme dalışları yaparken, 4 İNDAK gönüllüsü 2 yıldız, 5 İNDAK gönüllüsü de 1 yıldız eğitimleri aldı. Eğitimimiz oldukça verimli ve başarılı oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim