İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), yaz eğitim kampının ilk ayağını 30 Haziran - 1 Temmuz tarihinde Kıran kampıyla gerçekleştirdi.

İnegöl’de 2016 yılında kurulan ve kısa sürede önemli çalışmalara imza atan gönüllü arama kurtarma ekibi İNDAK (İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi), dur durak bilmeden faaliyetlerini sürdürüyor. Bilgilerini tazelemek, yeni keşifler ve tecrübeler edinmek, olası bir afet durumunda topluma fayda sağlayabilmek adına hazır halde bulunabilmek amacıyla farklı eğitim kampları gerçekleştiren gönüllü arama kurtarmacılar, 2019 yaz sezonunun ilk kampını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.

50 KİŞİ KATILDI

İNDAK, yaz eğitim kampının ilk ayağını 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde Kıran Şelalesi piknik alanında gerçekleştirdi. İki günü dolu dolu geçen eğitim kampında; ekip üyeleri, yeni kurulan bayan birimi üyeleri ve aileler aktif olarak yer aldı. Yaklaşık 50 kişiyle düzenlenen iki günlük eğitimin ilk gününde orman içinde yaralı arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirildi. Tatbikat gereği saat 23.30’da bulunan yaralı, ekibin yoğun çalışmaları ile güvenli bir şekilde gece saat 00.30’da kamp alanına getirildi.

Eğitim kampının ikinci günü, sabah 08.30’da başlayan çalışmalar; ip, köprü kurma ve uçuruma düşen kişiyi kurtarma tatbikatlarıyla devam etti. Şelalede gerçekleştirilen ikinci gün çalışmaları sonunda ekip üyeleri ihtiyaç hasıl olacak her duruma hazır olabilmenin gururuyla yaz eğitim kampının ilk ayağını tamamladı.

İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, eğitimle ilişkin yaptığı açıklamada bayan biriminin de kurulmasıyla beraber İNDAK’a yoğun bir katılımın olduğunu söyledi. Gönüllülük esasıyla bir araya gelen ekip arkadaşlarının fedakarca mücadeleler vererek afetlere karşı donanımlı olabilmek için her koşulda eğitimlerine ara vermeden devam ettiğini kaydeden Gürkan, İnegöl halkını, kurumları ve iş adamlarını bu anlamlı harekete daha fazla destek vermeye davet ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim