29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi`nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesiyle beraber Türkiye’deki sağlıkçılar yasta. İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar ve sağlık görevlileri bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Eyleme Sağlık-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ile Hastane CEO`su Hayrettin Göçmen`de katıldı.

Dün saat 09.00’da Devlet Hastanesi girişinde öldürülen Doktoru andılar.

İnegöl Devlet Hastanesi doktorları adına konuşma yapan DR. İhsan Refik Kurtlar, “1 Haziran 2015 tarihinde (dün) Türkiye genelinde hastanelerimizin bahçelerinde çalışanlarımız ve halkımızla birlikte görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun’u dualarla anmak için toplanacağız. ‘Şiddeti telin ve şife veren ele vefa’ konulu basın açıklamasıyla milletimize duyarlılık çağrısında bulunulacaktır. Yapılacak etkinlik kapsamında, sağlık kurumlarımızda 09.00-09.15 saatleri arasında sağlıkta şiddet konusunda bilgilendirme yapılacaktır. T.C Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de aynı saatlerde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sağlık çalışanlarımız ve halkımızla birlikte basın açıklamasında bulunacaktır. Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çatışanıyla sizi erin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve her şeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medyamız aracılığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz. Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op.Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘Sağlık ve Şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz.” Dedi.

DÜZENLEMELERLE SIFIR NOKTASINA GETİRİLMESİ BEKLENEMEZ

Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışma taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olmayacağının altını çizen Kurtlar, “Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başım koyarken sağlığınız için aldığı kararlan şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evladan olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz Unutmayalım ki. İnsan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez” şeklinde konuştu.

YASTAYIZ SAĞLIKTA ŞİDDET CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

SES İnegöl Temsilciliği üyeleri de grev yaptıklarını belirterek, açıklama yaptılar.

SES İnegöl Temsilciliği Başkanı Esengül Arslan, “29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi`nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Dr. Ersin Arslan ve diğer sağlık emekçileri gibi... Görev yaptığı hastanede hunharca katledildi Dr. Kamil Furtun. Gece gündüz demeden günün 24 saati insanların iyileştirilmesi için hizmet verdiği hastanede katledildi. Artık aramızda olmayacak, geride ailesini, mesai arkadaşlarını ve hastalarını bırakarak ayrıldı aramızdan. Oysa uyarmıştık. Sağlık Bakanı`nı ve AKP iktidarını... Sağlığı piyasalaştıran, sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran uygulama ve söylemlerinizden vazgeçin diye... Artık sağlıkta şiddet olağan bir hal almıştı. Her gün bir şiddet vakası ile karşı karşıya kalıyor ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sağlık müdürlükleri ve hastane önlerinde eylem ve etkinlikler gerçekleştiriyorduk. Duysunlar diye sesimizi... Ama nafile... Çünkü onlar kendi iktidarlarını korumak için sağlık çalışanlarını korumasız bırakmaya niyetliydiler. Ve bir arkadaşımız daha görev yaptığı hastanede yaşamını yitirdi. Öfkeliyiz... Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur. Bir Daha Ölmemek ve Hesap Sormak için; BURADAYIZ. Halkımızı da, sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.” Dedi.

Konuşmaların ardından sağlık çalışanları öldürülen doktor için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

GÜN BOYUNCA HASTA KABUL ETMEDİLER

Doktorlar, Acil servis dışında bir gün boyunca hasta kabulünde bulunmayacaklarını bildirdiler.

TARTIŞMA YAŞANDI

Bir yaşlı hasta ise kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürerek grev yapan doktorlara tepki gösterdi. Doktorlara tepki gösteren yaşlı adama bazı sağlıkçılar da alkışla karşılık verdi.

ENGELLİ HASTAYA BAKILMADI

Bir engelli ve yatalak olan erkek hasta, diş ameliyatı için İnegöl Devlet Hastanesine getirildi. Ambulansla hastaneye getirilen engelli genç ve ailesi, şoku yaşadı. Grev nedeniyle ameliyat yapılmayan engelli hasta, yine ambulansla evine götürüldü.

 

 

 

 

 

?

 

Editör: TE Bilişim