İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkanvekili, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İnegöl’ün il olması konusunda Cumhur İttifakının gerekeni yapmak istemediğini ifade ederek, “Biz buradayız. İnegöl Belediye Başkanımız bir öncülük yapsın. Parti olarak biz gereken desteği vermeye her zaman hazırız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Tatlıoğlu bir dizi ziyaretler için İnegöl'e geldi. Fuar ziyareti öncesi köfteci Besler de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tatlıoğlu’na, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanı İsmail Karaman, Meclis Üyeleri ve parti üyeleri eşlik etti.

Yemek sonrası bir açıklama yapan İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman, “MODEF açıldı. Bizlerde İYİ Parti teşkilat olarak fuarı ziyaret edeceğiz. Mobilyacılarımızın son dönem de gerek hammadde gerekse kiralar konusunda sıkıntılar yaşadığını biliyoruz.  MODEF fuarını gezerek hem yeni ürünleri görme fırsatı bulacağız hem de mobilyacılarımızın, esnaflarımızın beklentilerini, sorunlarını dinleyeceğiz. Dolayısıyla bugün İnegöl’ümüz için faydalı bir ziyaret gerçekleştireceğimizi umuyorum” dedi.

2 YILDIR TÜRKİYE’NİN SOKAKLARINDAYIZ

Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkanvekili, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ise, “Türkiye giderek bir seçim sürecine ısınıyor. Özellikle İYİ Parti olarak yaklaşık 2 yıldır Türkiye’nin sokaklarındayız. Sokaktaki insanımızla, esnafımızla konuşuyoruz. Ve sorunları tespit etmeye, siyasetin gündemine taşımaya çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’de şöyle bir sorun var; gündüz insanlarımızın yaşadıkları sorunla, gece televizyonlarda konuşulanlar arasında bir irtibat yok. O nedenle insanlar kendi sorunlarıyla terk edilmiş, baş başa kalıyor. Ne zamana kadar? Meral Akşener sokaklara, caddelere çıkasıya kadar. Ve o çıkışla beraber sorunları siyasetin gündemine taşımayı ve oradan da devleti yönetenlere duyurma gayreti içerisinde olduk. Bunda da çok ciddi mesafe aldık. Toplumumuz da bu gayreti gördü ve bizim yürüyüşümüze katkı vermeye başladı ve İYİ Parti çoğalarak yoluna devam etti” diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİR ÖNCÜLÜK YAPSIN

İnegöl’ün il olması konusunu da değerlendiren Tatlıoğlu, “İl yasayla olur. Yasa çıkarma gücü 333 milletvekiliyle Cumhur ittifakında. Biz bir yasa teklifi vereceğiz. Meclise getireceğiz ve oylatacağız. Bunun başka bir yolu yok. Bunun tek yolu TBMM’den yasa geçirmek. O da orada bulunan 584 Milletvekillinin oylarının çoğunluğuyla olur. Bu konuda İnegöl’ün önemli bir avantajı var. İnegöl meclisimizde oy çoğunluğuna sahip, Cumhur ittifakının ciddi destekçisi bir yer. Şimdi önümüzdeki dönem değişecek inşallah. İnegöllü baskı grupları, İTSO, Ziraat Odası, STK’lar, belediyemiz. İnegöl Belediyesi İnegöl’ün il olmasını istiyorum mu? Nereden bilebiliriz istediğini? Kahvedeki adamın İnegöl’ün il olmasını istemesiyle, Belediye Başkanının veya İnegöl Milletvekilinin İnegöl’ün il olmasını istemesinin arasındaki farkı bilmemiz lazım. Nereden bileceğiz? Diyecek ki, ‘Biz il olmak istiyoruz.’ Biz 2 kişiyiz, hemen 13 kişi olduk. 2’de MHP söz vermiş, 15. CHP’yi de ikna ederiz, oldu 20. 584 milletvekilinin 500 tanesi de İnegöl il olur der. Demek istediğim bu. İstiyoruz deniliyor ama biz göremiyoruz. Bir aksiyon olması lazım ki, bizde gerçekten istediklerini bilelim. Ellerinde imkan var. Diyorsunuz ki, gitmek istiyor. Araba sende, şoförde sensin. Bizden ne istiyorsun. Biz iteriz, kalırsa. Burada temel sorun; İnegöl irade ortadadır. Bu nedir? Belediye Başkanı, İTSO Başkanı, Milletvekili. O iradeyi taşıyanlar diyecek ki, ‘Biz istiyoruz.’ Havanda su dövmeyi sevmeyen ve bilmeyen bir partiyiz. Eğer burada yapması gerekenler belli. Biz buradayız. İnegöl Belediye Başkanımız bir öncülük yapsın. Bursa Milletvekillerine bir imza açsın. Ve onu da takip etsinler” dedi.

İNEGÖL’DEN VEKİL ÇIKARMA SÖZÜ

Basın mensuplarının seçimlerde İnegöl’e ne zaman ön sıralardan yer verileceğinin sorulması üzerine Tatlıoğlu, “İnşallah önümüzdeki ilk seçimde İnegöllü bir arkadaşımız İYİ Parti’den mecliste olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim