Bursa’nın yaklaşık 90 farklı ürün yetiştirilen meyve ambarı İnegöl ilçesinde kızılcık hasadı başladı.

İnegöl’de son yıllarda üretimi artan ve değer kazanan kızılcıkta hasat başladı. Kızılcığın en çok üretildiği kırsal Süle Mahallesi’nde çiftçileri ziyaret eden İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Son yıllarda kızılcık üretiminde ilerleme var. Pazar sorunumuz da yok. Önümüzdeki yıllarda üretimin artacağını düşünüyoruz” dedi.

7-8 LİRADAN ALICI BULUYOR

İnegöl’de yaklaşık 90 farklı ürün yetiştirilerek ekonomiye değer katıldığını belirten Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik,  “Bu ürünlerden biri de kızılcık. Özellikle son yıllarda İnegöl’de kızılcık üretiminde bir ilerleme var. Bu yıl itibariyle sadece Süle Mahallemizde 300 ton üretim bekleniyor. Diğer köyleri de sayarsak bu rakam 400 tona çıkabilir. Tabi  önümüzdeki yıllarda inşallah daha büyük rakamlara çıkabiliriz. Kızılcığın pazar sorunu da yok, ortalama 7-8 liradan alıcı buluyor. Ben çiftçilerimize bereketli kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

REKOLTE YÜKSEK

Kızılçık üreticisi Canip Çiçek ise, “Süle Mahallemizde 15 gündür kızılcık hasadımız devam etmekte.  Kızılcıkta iki çeşit olarak pazara hitap ediyoruz. Pazar sorunumuz da yok, İzmir İstanbul, Eskişehir gibi illere ürünümüz gidiyor. Rekoltemiz yüksek ve ilerleyen yıllarda daha fazla rekolte bekliyoruz. Sağlık olarak da 'c vitamini' bakımından zengin ve çok faydalı bir ürün. Diğer kırsal mahalleler de bizden örnek alıp ürün yetiştirebilir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim