İnegöl’de 10 yıl öncesinde sıfır bir konutun metrekare birim fiyatları bin lira civarındayken, artan maliyetler ve inşaat sektöründeki standartların değişmesiyle yüzde 200 ila 250 arasında artış yaşandı. Konutun mevkii, inşaatta kullanılan malzemeler ve yaşam alanları eklendiğinde İnegöl’de şuan yeni yapılmış bir konutun metrekare birim fiyatı ortalama 3 bin-3 bin 500 lira arasında değişiyor.

Son yıllarda özellikle İnegöl’deki konutlarda yaşam alanlarının eklenmesiyle konut metrekare fiyatları adeta uçtu. Vatandaşlarında artık sadece dört duvar olsun yeter anlayışının değişmesiyle İnegöl’de lüks konutlar yükselmeye başladı. Maliyetlerle birlikte konut sektöründe bu standart değişimi metrekare fiyatlarını yükseltti.

FİYATLAR NEDEN ARTTI?

İnşaat metrekare fiyatlarının artışını değerlendiren uzmanlar, “Enflasyonun olduğu Türkiye gibi ülkelerde fiyat artışları kaçınılmazdır. Özellikle hammadde tarafında ithalata bağlı olan alanlarda bunu çok daha fazla hissettik diyebiliriz. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada maliyet tarafındaki yükseliş kaçınılmazdır. Ayrıca inşaat sektörü işçiliğin yoğun olduğu bir alandır. Fiyatlar genel seviyesindeki yükseliş işçilik fiyatlarına da direk olarak yansımakta. Bu da nihai ürün fiyatını birinci derecede etkilemektedir.”

EV FİYATLARI

İnegöl’de Aralık 2020 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 24.49 arttı. Ortalama satılık konut büyüklüğü 133 metrekare.

ORTALAMA GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ 20 YIL

İnegöl’de satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Aralık 2020 sonu itibarıyla 2 bin 48 TL. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 20 yıl seviyelerinde.

KONUT FİYATLARI EN FAZLA YÜKSELEN MAHALLELER

Yıllık ortalamalara bakıldığında Aralık 2020 sonu itibarıyla konut için İnegöl’de en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Burhaniye, Cuma, Hamidiye, Kemalpaşa, Mahmudiye oldu.

EN HIZLI KAZANDIRAN MAHALLELER

Amortisman süreleri dikkate alındığında Aralık 2020 sonu itibarıyla İnegöl’de en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Yunusemre, Cerrah, Yeniceköy, Hamzabey, Baykoca oldu.

EN GEÇ KAZANDIRAN MAHALLELER

Amortisman süreleri dikkate alındığında Aralık 2020 sonu itibarıyla İnegöl’de en geç geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Burhaniye, Cuma, Hamidiye, Kemalpaşa, Mahmudiye oldu.

İLK 5’TEYİZ

İnegöl, Bursa ilçeleri arasında ortalama fiyatlarda ilk 5 ilçe arasında yer alıyor. Nilüfer (Bademli, Balat, Özlüce), Mudanya, Osmangazi, Gemlik ve İnegöl olarak sıralanırken,  İnegöl’de bölgelere göre metrekare birim fiyatları bin 500 TL – 3 bin 500 TL arası değişiklik gösteriyor.

Editör: TE Bilişim