Nilüfer Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri tarafından Uluabat gölünde  kontrol görevi yapılırken, bölgede kaçak avlanan iki şahıs ekipleri fark ederek kaçtı. Daha sonra kaybolan şahıslar tekrar ekiplerden yardım istedi.
Nilüfer Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Uluabat gölünde kontrol görevi içra ederken, Arıburnu mevkiinden silah sesi geldi. Bunun üzerine bölgede arama yapan ekipler, sazlık alanda iki adet kayık ve kamışlarla gizlenmiş güme tespit etti. Yapılan incelemelerde bölgede kimsenin olmadığı fark edilirken kayıktan; 4 adet tüfek, 116 adet av fişeği, mühre olarak kullanılması yasak olan 6 adet yeşilbaş canlı ördek, 1 adet avcı boy çizmesi, 4 adet plastik manken ele geçirildi.
 

KAYBOLUNCA JANDARMAYI ARADILAR 
Bir süre sonra I.Ş.(37) ve K.C. (39) isimli şahıslar ekipleri arayarak uluabat gölünde mahsur kaldıklarını bildirdi. Harekete geçen ekipler iki şahısı sağ olarak kurtardı. Şahıslara yapılan sorguda, ekipleri fark ettikleri ve malzemelerin bulunduğu kayığı saklayarak kaçtıkları daha sonra da yönlerini kaybettikleri ortaya çıktı.
 

10 BİN TL CEZA
Ele geçirilen malzemeler olay yerine çağrılar Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şahıslara toplam 10 bin lira  ceza yazıldı.
 

Editör: TE Bilişim