Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kadına yönelik artan şiddetin önlenmesi amacıyla İnegöl'de Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapmak amacıyla AVM’de stant kuruldu.

Stantta görevli Jandarma, Polis ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü görevlileri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) hakkında bilgilendirme yapıp broşür dağıttılar.

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Mağden, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ve Sosyal Hizmet Müdürü Fatih Fakıl ile birlikte stantta bilgilendirme yaptılar.

Açıklama yapan Kaymakam Eren Arslan, "Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bu kapsamda bizde arkadaşlarımız ile birlikte şuan içinde bulunduğumuz İnegöl AVM’de vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirmelerde bulunuyoruz duyarlılığı arttırıyoruz. Bu konuda hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığı’mızın hedefi sıfır tolerans kadına karşı şiddeti sıfıra indirmek bizim hedefimiz. Bu anlamda güzel çalışmalar var. KADES uygulaması önemli faydalar sağlamakta. KADES uygulaması sizin aracılığı ile topluma tanıtılması ve uygulamanın yaygın kullanımı mücadelede önemli. Arkadaşlarımız KADES uygulamasının nasıl indirileceğini nasıl kullanılacağını anlatıyorlar. İnşallah hedefimiz toplumumuzda şiddetin her türlüsünü sona erdirmek ama kadına karşı şiddet diye bir gündemimizin olmasını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim