Bursa Şehir Hastanesinin açılmasının ardından merkezde kapatılan hastanelerdeki malzemelerden bazıları İnegöl Devlet Hastanesine taşındı. Temizlik malzemeleri ile bazı cihazlar İnegöl'e taşınarak hastane bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Bursa’da bünyesinde 6 hastaneyi barındıran bin 355 yataklı Şehir Hastanesi, 16 Temmuz’da açıldı. Şehir hastanesinin hasta kabulüne başlaması sebebiyle, şehir merkezindeki Muradiye Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi kapatılarak yeni hastaneye taşındı.

Kapatılan hastanelerin malzeme ve gereçleri ise, ihtiyaca göre kentte bulunan hastanelere dağıtılıyor. İnegöl Devlet Hastanesine de hastanelerden malzeme gönderildiği öğrenildi.

Konu hakkında açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için haklarında riskli yapı raporu bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi taşınacak. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile Bursa Devlet Hastanesi yapılacak modernizasyon çalışmalarıyla 250 yataklı butik bir hastane şeklinde hizmete devam edecek” dedi.

Nilüfer Doğanköy Mahallesi'nde 745 bin 365 metrekare alanda yapılan Şehir Hastanesi, 6 farklı hastaneyi bünyesinde bulunduruyor.

Editör: TE Bilişim