17 günlük tam kapanmada tedbirlere sıkı sıkı uyan İnegöl’ün koronavirüsle mücadelesindeki başarısı rakamlara yansıdı. Kapanma öncesi İnegöl Devlet Hastanesinde günlük ortalama 400-450 civarında test yapılırken, kapanma sonrası bu rakam 100’e kadar geriledi. Pandemi polikliniklerinde hasta sayılarında da düşme yaşanırken, yoğun bakım ünitesinde ise hala yer yok.

KAPANMA YARADI

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar süren tam kapanma da İnegöllü vatandaşların bireysel olarak dikkatli davranmasının yanında, sokağa çıkma kısıtlaması İnegöl ve Bursa’da vaka sayılarının düşmesinde etkili oldu.

HASTANE DE YOĞUNLUK AZALDI

Nitekim tam kapanma öncesinde günlük 400’ü aşan İnegöl’de ki test sayısı hafta başı itibariyle günlük 100’e kadar geriledi. Bu olumlu tablo İnegöl’de ki vatandaşların azmiyle elde edilen büyük bir başarı oldu. Doğal olarak bu olumlu tablo hastaneye de yansıdı. Kapanma öncesi yapılan 400 testten 110 ila 120’si pozitif çıkarken, hafta başı itibariyle 100 testten 18 ila 25’i pozitif çıkıyor.

SERVİSLERDE YATAN HASTA SAYISI DÜŞTÜ

Devlet Hastanesinde pandemi servislerinde de yoğunluk azaldı. Kapanma öncesinde polikliniklerde 70’in üzerinde hasta yatarken, şuan 40’ın altına düştü.

YOĞUN BAKIMDA YER YOK

İnegöl’de pandemi de sayılar düşerken, Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde de ise yer yok. Yoğun bakımda tedavi gören hastaların çoğunluğunun ise, İnegöl dışından geldiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim