Kapalı Yollar Evsiz Bıraktı…

Hiç olmazsa başımı sokacağı bir konteyner verin…

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Mezit mahallesinde meydana gelen yangında yollarının kapalı olmasında dolayı itfaiyenin yangına müdahale edemediği, bu nedenle bir evin küle döndüğünü belirterek, “Vatandaşımız evsiz barksız kalmış, vatandaşı koruyacak kurumlarımız da görevlerini yerine getirememişlerdir” dedi.

Başkan Karaman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Kar yağışı genel anlamda insana huzur verir. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarda gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımızın kimi keyiften, kimi de hüzün ve sıkıntılarını da dem vurarak paylaşım yapmış.  Ben duyduğumda ve olayın detaylarını öğrendiğimde üzüldüğüm bir konu ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Geçen hafta ilçemizde dün ve bu günden az olan kar yağışı oldu. Belediyemiz ilçemizdeki haber kanallarından İnegöl de kapalı hiçbir yolun olmadığını habercilerimizle paylaşmış. Bu durumdan bu şehirde yaşayan bir İnegöllü ve Meclis üyesi olarak memnun olduğumu ifade edeyim.”

“Fakattt!!! Aynı gün İlçemizde Mezit Kırsal bölgemizde açılamayan yolların olduğu gibi üstelik o bölgedeki bir mahallemizde yangın olmuş. Donanım ve tertibatları, başındaki tecrübeli müdürüyle Bursa bölgesinde çok başarılı olmuş (ki ben şahsen kendilerini çok takdir eder ve İnegöl olarak şanslı olduğumuzu konusu geçtiğinde her ortamda ifade ederim) İnegöl İtfaiye ekibimiz yolların kapalı olmasından dolayı yangın mahalline ulaşamamış. Sonuç olarak vatandaşımız evsiz kalmış. Kış kıyamet gününde Büyükşehir ve İlçe Belediyemize yardım müracaatı yapmış olsa da (hiç olmazsa başımı sokacağım bir konteyner talebinde bulunmuş) olumlu yanıt alamamış ve yardım eli uzatılmamış. Sonuç olarak; Vatandaşımız evsiz barksız kalmış, vatandaşı koruyacak kurumlarımız da görevlerini yerine getirememişlerdir. Vatandaşımızın acilen geçici barınma ihtiyacının sorumlu Belediyeler tarafından karşılanması gerekmektedir. Yine acilen itfaiyenin ulaşımını sağlayamayan İnegöl Belediyemizin vatandaşımıza sürekli oturacağı konutu inşa etmesi veya azami destekte bulunması hem kamusal hem de vicdani görevidir. Diğer yandan; bu ve bu gibi olayların tekrar yaşanmaması adına ilçemizin 4-5 noktasında acil müdahale edebilecek, yeterli donanıma sahip itfaiye teşkilatmalarının kurulması gerekmektedir. (Muhtarlıkların bahçesine su tankeri koyup mahalle Muhtarını gönüllü itfaiye eri tayin etmek topluma "göz boyama-gaz alma" muamelesi yapan uyanıkların davranış şeklidir) Büyükşehir Belediyesi bu sorumluluğu üzerine layıkıyla almalıdır. Bu konudaki talebimizin zaman kaybetmeksizin Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Meclis Üyelerimiz  vasıtasıyla acilen Büyükşehir Belediyesi nezdinde çözüme kavuşturulmasını İnegöl de yaşayan bir vatandaş olarak istiyor, afetlerden uzak sağlıklı günler diliyorum.”

Editör: TE Bilişim