İnegöl’de 9 yıl önce içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları hasar gören ve şimdiye kadar 305 ameliyat geçiren 12 yaşındaki Kayra Talha Yaman’ın tedavisi coronavirüs nedeniyle yarım kaldı. Kayra ve ailesi Türkiye’ye gönderildi.
Kayra, son yapılan operasyonun ardından çorba içmeye başlamıştı. 
İnegöl de oturan Karakaş ailesinin oğulları Kayra'nın, 2011 yılında 3 yaşındayken içtiği temizlik maddesi nedeniyle yemek borusu, midesi ve kalın bağırsağı zarar gördü. Kayra, geçen 9 yılda Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 303 ameliyat geçirdi. Son olarak tekrar Amerika'ya giden Kayra, yemek borusu nakli için 304'üncü ameliyatına girmişti. Kayra yeniden ameliyata alındı. 305'nci Ameliyatın ardından Kayra çorba içmeye başladı.

 
YARIM KALDI
Tedavisi Amerika’nın Bostan eyaletinde tedavi gören Kayra’nın tedavisi Coronavirüs nedeniyle yarım kaldı. Hastanede yaşanan yoğunluk nedeniyle Kayra taburcu edildi. Kayra ve ailesi uçakla İstanbul’a gönderildi. Kayra ve ailesi, Bursa’daki evlerinde 14 gün boyunca karantina altında kalacaklar.
Kayra'nın anneanne Meral Güneş ise, "Kayra geçtiğimiz günlerde girdiği 305 ameliyatın ardından çorba içmeye başladı. Fakat dünyaya yayılan Coronavirüs nedeniyle Kayra’nın tedavi gördüğü Amerika’daki hastanede coronavirüs şüphesinin artması nedeniyle taburcu edildi. Tedavisi yarım kalan torunum uçakla İstanbul’a geliyor. Bursa’daki evlerinde bir süre karantina altında kalacaklar. Kayra’ya coronavirüs bulaşmadı, sadece tedbir amacıyla taburcu ettiler.” dedi.

Editör: TE Bilişim