İnegöl’de bugün gerçekleşecek olan İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konserinin iptal edilmesine İnegöl’de ki sanat camiası ve organizasyon sektörü çalışanları tepki gösterdi. Sektör çalışanları pandemi sürecinde zaten 18 ay boyunca iş yapamadıklarını, her olumsuz olayda çözüm yerine etkinliklerin iptal edilip sektörlerinin siyasete alet edildiğini söyledi.

Yaşanan bu olay sonrası tartışma sosyal medyaya taşındı. Tepkilerini dile getiren Dacapo Müzik sahibi Erhan Akgün ve Asses sahibi Murat Dağcı, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman’dan hakaret içerikli tepki geldi.

PANDEMİDE KİMSE BİZİ ARAYIP SORMADI

Dacapo Müzik Sahibi Erhan Akgün, “Pandemi sürecinde müzik sektörü olarak zaten tüm gelirlerimizi kaybettik. 18 ay boyunca iş yapamadık. Bu süreçte hiç kimse halimizi, hatırımızı sormadı. Koca bir sezonda toplam  20 gün iş yapacağız ve biz vur patlasın çal oynasın değil kültürel etkinlik icra ediyoruz. Bu haykırış sadece bugün olan bir olay değil. Son 7 yıldır bıktık artık. Ülke de yaşanan her olumsuz olayda bizim etkinliklerimizi iptal ettirmeye çalışacaklarına bu olumsuz olaylara mantıklı çözüm bulsunlar. Bizim de ciğerimiz yanıyor sanatçılar bu konular da çok daha hassas ama evimize ekmek götürmek zorundayız, aylardır bizim evimiz de olan yangını görmeyip sağır dilsiz olanlar, şimdi orman yangınlara çözümü etkinlik iptalinde buluyorlar” dedi.

UCUZ SİYASET MALZEMESİ OLMAK İSTEMİYORUZ

Asses sahibi Murat Dağcı ise, “Pandemi nedeniyle zaten zor bir süreç yaşıyoruz. Bu sektörde binlerce insan ekmek yiyor. Biz sanat icra ediyoruz ahlaksızlık yapmıyoruz. Türkiye’de bütün belediyelerde iktidar ve muhalefet fark etmeksizin konserler, tiyatrolar, sanatsal faaliyetler, düğünler, hatta yangın bölgesin de ki otellerde ki konserler, etkililikler devam ederken, muhalefet partileri yüzünden bu faaliyetler İnegöl’de engelleniyor. Biz bu tepkimizi dile getirirken toplumsal sorunlara çözüm üretmesi gereken siyasilerin, çözümü sosyal kültürel etkinliklerin iptalinde bulmasına anlam veremiyoruz” diye konuştu.

İSMAİL KARAMAN’A HAKARET TEPKİSİ

Dağcı açıklamasını şöyle sürdürdü; “İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman bizim bu tepkilerimizi anlamak yerine hakaret içeren cümleler kullanarak ekmeğimizle oynamakta. Bir ilçe başkanı bir vatandaşa bir işçiye bir çalışana hakaret edemez. Biz önce kendisini Allah’a havale ediyoruz, takdiri İnegöl kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim