İnegöl Hilmiye Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından başlatılan Köye Dönüş Projesi kapsamında üretilen arsaların kuraları çekildi.

Hilmiye Köyü Tarımsal Kalkınma kooperatifinin ürettiği 119 ada 621 parselde bulunan 27 adet arsanın kura çekimi için, S.S. Oylat Boğazı Köyleri Kadınları Tarımsal Kooperatifine ait olan Oylat Çiftlik tesislerinde toplantı yapıldı.

Toplantıya İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Hilmiye Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Hilmiye Mahalle Muhtarı Alaattin Tetik ile arsa paylarını ödeyen üyeler katıldı. Çekilişte 3 farklı ebatta ki arsa sahipleri kura ile belirlendi.

Köye dönüş anlamında örnek proje olarak değerlendirilen bu arsaların kura çekiminden dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehirden köye dönüş ve bazı değerler anlamında kıymetli bulduğumuz bu projenin sonuca ulaşması bakımından çok güzel. Belediye olarak bizde bu konutların bulunduğu yerleşim alanına ulaşım, altyapı ve buna benzer hizmetlerin yapılması için üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız” dedi.

Kura sonucu arsa sahiplerini tebrik edip hayırlı olmasını dileyen Taban, “Köy hayatının canlanmasında katkısı olacağını düşündüğümüz. Bu örnek projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim