*İNEGÖL KUYUMCULARI KALFALIK-USTALIK BELGELERİNE KAVUŞUYOR*
İnegöl Kuyumcular Derneği ve İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün iş birliği ile İnegöl’de faaliyet gösteren Kuyumcular ile çalışanları Kalfalık-Ustalık belgelendirmesi için sınavlar yapıldı. 
İlk dönem için Nisan ayı içerisinde 40 kuyumcu ve çalışanları sınavlara başvuru yaptı. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA göre başvuru yapan kişilerin belgeleri incelenip Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik Birimine gönderildi. Denklikleri onaylanan 38 kuyumcu Kalfalık ve Ustalık sınavlarına girmeye hak kazandı.  Denklikleri onaylanan tüm adaylar teorik sınavlarını elektronik ortamda (e-sınav ortamında) yapıldı. Uygulama ve Beceri sınavları ise MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI sınav talimatlarına göre kamera kaydı altında gerçekleştirildi. Önümüzdeki dönemlerde Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren tüm işyerlerinde tüm çalışanların belgelendirilmesi çalışmalarına devam edilecek.
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali DOĞRU: İnegöl Mesleki Eğitiminde önemli bir yapı taşı olan Mesleki Eğitim Merkezimiz eski adıyla Çıraklık Eğitim Merkezi Kalfalık-Ustalık-Usta Öğreticilik süreçleri ile yetkilendirilmiş okulumuzdur. Kuyumcular odası ile yapılan çalışmaları diğer mesleklerde de yapmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmaları destekliyoruz ve İnegöl’ün bu imkanlardan olanaklaradan daha fazla yararlanmasını istiyoruz.
İnegöl Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcısı Vedat KUYUMCU yaptığı açıklamada;
 İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Musa OKTAR’a , Başvuru ve Denklik işlemlerini yürüten Hasan YILMAN’a ve tüm sınav süreçlerinde görev alan okul öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü bizleri süreçler hakkında çok iyi bilgilendirdiler. Ne yapmamız gerektiği, hangi belgeleri sunmamız gerektiği, sınav takvimi konusunda bizleri sürekli bilgilendirdiler. Bu iş birliğinden oldukça memnunuz. Geçtiğimiz döneme sınav başvurularını yetiştiremeyen üyelerimizde mevcuttu. Bu üyelerimiz içinde önümüzdeki dönemlerde açılacak sınavlar da sınavlara katılmalarını teşvik edeceğiz.
Sektörümüzde güven duygusu çok önemli. Bunun için sektörde faaliyet gösteren işletme yetkilileri ve çalışanlarımız olarak mesleki yeterliliklerimizi ispatlamak istiyoruz.  Bu konuda Mesleki bilgi ve tecrübemizi arttırmak içinde çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. 
Önümüzdeki yıllarda tüm mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi zorunlu olacağı şeklinde bilgiler mevcuttur. Diğer oda, meslek örgütü, dernek yapılanması olan sektörlere İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği yapmalarını üyelerine ömür boyu geçerli Kalfalık-Ustalık-Usta Öğretici belgelerini tamamlamaları için teşvik etmelerini süreci de yakından izlemelerini tavsiye ediyorum. Dedi.

Editör: TE Bilişim