Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ve beraberindeki heyet, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nı ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammet Turan ile MHP Bursa ve İnegöl teşkilatları, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerini ziyaret ederek istişarelerde bulundular

İNEGÖL, TÜRKİYE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLIYOR

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl sanayi şehridir. Sanayinin merkezi olan bir kurumda değerlendirmede bulunmak üzere bir araya geldik. Şehrimiz ekonomik anlamda Türkiye’nin 21., ihracat anlamında 17., dış ticaret fazlası veren 10. büyük ekonomiyiz. Bu ekonomik rakamlar İnegöl’ün sanayi alanında son yıllarda kat ettiği mesafeyi pozitif yönde çok ciddi şekilde ortaya koymaktadır. Başta mobilya olmak üzere tekstil, tarım, metal ve yan sanayi sektörlerinde de ciddi atılımlar gösterdik ve büyüme potansiyeline sahibiz. Mobilya sektörümüz şehrimize ekonomik anlamda yön verirken Türkiye mobilya sektörüne de ciddi katkı sağlamaktadır. Çok şükür böyle bir şehirde yaşıyor ve böyle bir kurumda görev alıyoruz. Çok ciddi biçimde ortaya koyacağımız rakamlar var. Bu rakamları ortaya koyan, şehrine cansiperane yatırım yapan, ülkesine katkı sağlayan tüm esnaf ve sanayicimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Uğurdağ, konuşmasının devamında hammadde, fahiş fiyat artışları, katı ve sıvı yakıt yakımı yasağı gibi konuların çözümü noktasında destek istedi.

İNEGÖL’E FAYDALI OLABİLMEK ADINA ÇALIŞIYORUZ

MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, “Bizleri misafir eden İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası heyetimize teşekkür ediyorum. Başkanımızın da dediği gibi İnegöl’ün cesur ve cefakar işadamları, sanayicileriyle birlikte olmak, MHP Genel Merkezi tarafından İnegöl’ün ticaretini anlatabilmek ve iş insanlarımıza hangi konularda fayda sağlayabileceğimizi görüşmek için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Misafirperverliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İNEGÖL’DE SAVUNMA SANAYİ YATIRIMI YAPILMALI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın paylaştığı bilgilerin canlı bilgiler olduğunu belirten MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, “Devlet İstatistik Enstitüsü, Ticaret Bakanlığı ve devletin kayıt tutan değişik kurumlarındaki bilgiler bizlere ulaşıyor ama Başkanımızın canlı bilgileri şunu gösteriyor, bir ilçemiz Türkiye ekonomisinde kendi ebadının üzerinde bir lokomotif görevi üstlenmiş götürüyor ve bunu başarıyor. İlçemize yatırım yapandan, istihdam sağlayandan Allah razı olsun. Şehirlerimiz yaşıyor, sanayilerimiz yaşıyor, her koşulda bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Bunların başında da özellikle son 2 yıldır tüm dünyayı meşgul eden Covid-19 ile ilgili iş dünyamız ciddi sıkıntıya girdi. Burada İnegöl’ümüz, bizlerden, siyaset kurumundan ne bekliyor bunu bilmek isteriz. Biz bir koalisyon değiliz ama bir ittifakın içerisindeyiz, iletişimde bizden istifade edebilirsiniz. Bir takım engelleri aşmak açısından bilgileri diğer muhalefet partileri ile de paylaşmanız faydalı olur diye düşünüyorum. Özellikle bürokrasi en büyük sıkıntıdır. Bütün ülkelerde bürokrasi işi yavaşlatan, zorlaştıran, yatırım yapmış insanları üzen bir kesim olarak tanınıyor. Oraları aşmak açısından yararlı olacağımızı düşünüyorum. İnegöl’ün mevcut potansiyelinin daha farklı değerlendirilebileceğini düşünüyorum. O da şu; evet Mobilya İhtisas OSB tamam ama buraya mutlak suretle Milli Savunma Sanayi ile ilgili bir yatırım yapılması konusunda hep birlikte çalışmalıyız. Kıvanç duyulacak, göğsümüzü kabartacak, Türkiye’de ihracatta çoğu ili sollayıp belli bir yere gelmiş durumdasınız. Savunma Sanayi hem Bursa hem İnegöl için önemli ve yatırım yapılması gereken bir konudur. Sermaye birikimi sağlamış üyelerinizin bazılarını bu konuda teşvik etmeniz uzun vadede şehrimize değer katacaktır. Lütfen Ticaret Odasının bazı raporlarını bizlere ulaştırın ki biz o raporlara göre hareket edelim” diye konuştu.

MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise, “Devletimizin olağanüstü gayreti ile aşının yaygınlaştırılması başta olmak üzere her gün her alanda Türkiye’nin normalleşmesini temin edebilecek adımlar atılıyor. Aşı yaygınlaştıkça Türkiye daha kısa sürede normalleşmeye adım atmış olacak. Biz de siyaset kurumu temsilcileri olarak gecikmiş bu ziyaretlerimizi bir araya gelip hem yerel hem genel meseleleri istişare etmek noktasında bundan sonra daha sıkça yerine getireceğiz.”

“YENİ İLLERDEN BİRİ DE İNEGÖL OLACAK”

“İnegöl, Türkiye’de pek çok vilayetten büyük ilçelerimizden bir tanesi. Sayın Başkanımızın ifade ettiği rakamlardan iftihar etmemek mümkün değil, Allah hepinizden razı olsun. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte her hal ve şartta üretim mutlaka sürdürülebilmelidir. Yaşanan bunca sıkıntı ve handikaba rağmen inatla üretimi sürdürebiliyor olmak her ile ve ilçeye nasip olmaz. Eli öpülesi, alkışlanası, Türkiye adına her anlamda örnek gösterilerek iftihar edilmesi gereken Odanın mensubu insanlarsınız. Biz Bursa Milletvekili olarak İnegöl’ün ortaya koyduğu bu performansla iftihar ediyor, gurur ve onur duyuyoruz. Keşke başta Bursa’mız olmak üzere bütün Türkiye’de bu performansı ortaya koyabilmiş olsak. Üretimin önünde bazı engeller var ama hiçbir mazerete sığınmaksınız Türkiye’nin üzerinde kurgulanmak istenen senaryoların, Türkiye’nin maruz kaldığı tehdit ve tehlikelerin, tarihin hiçbir döneminde olmayan ölçüde iyi ve profesyonelce hayata geçirilmeye çalışılan bu kuşatmaların bertaraf edilmesi konusunda sanayicimize, işadamımıza, esnafımıza, üretimin değişik kademelerinde sorumluluk üstlenmiş olan fedakâr insanlarımıza bugün her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bu yönü ile İnegöl fazlasıyla sorumluluğunu yerine getiriyor. Taşıdığı potansiyel itibariyle uzun yıllardır dillendirilen, haklı olarak kamuoyunun sabrının taşma noktasına geldiği il olmak hususundaki hak ettiği bu beklentinin de karşılık bulmasının zamanı geldi geçiyor. Bu konuda gerek MHP olarak biz, gerek Cumhur İttifakımızın diğer paydaşı Adalet ve Kalkınma Partili Bursa’dan seçtiğimiz milletvekili arkadaşlarımızın farklı bir düşüncesi olduğunu zannetmiyorum. Zaman zaman kendi aramızda da konuşuyoruz. 2023 yılında 100 il, 1000 ilçe hedefini birlikte ortaya koyacağımız iradeyle hayata geçireceğimizi umuyorum. 100 il, 1000 ilçe noktasında bir karar ortaya çıktığında hiç kimsenin endişesi olmasın, yeni illerimizden bir tanesi mutlaka ama mutlaka İnegöl olacaktır. Bu konuda hiçbir siyasi hesap içerisinde olmaksızın, samimiyetle bu potansiyelinin artık daha fazla göz ardı edilmemesi gerçeğinden hareketle siyaset kurumunun mutlaka önümüzdeki süreçte bu beklentiye cevap bulabilecek çalışmayı ortaya koyacağını umut ediyorum.”


 

İSTİKRARIN MUHAFAZASI ÇOK ÖNEMLİ

“Bursa, Türkiye’nin 4. büyük vilayeti. Üretime yaptığı katkıyla, ekonomide üstlendiği ciddi misyonla merkezi hükümete pek çok vilayetten fazla katkı sağlayan illerden bir tanesidir. Merkezi hükümete verdiği katkının belki karşılığını hak ettiği ölçüde alamayan illerimizden bir tanesi ama ona rağmen Bursa’da yaşayan her bir vatandaşımız üzerine düşen sorumluluğu en üst düzeyde yerine getirme fedakârlığını da gösteriyor. Türkiye sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Özellikle üretimin içinde yaşayan insanlar olarak bunu çok daha iyi gözlemliyorsunuz. Üretimin kesintisiz sürdürülebilmesi noktasında istikrarın temini, muhafazası son derece ehemmiyet arz ediyor. Türkiye üzerinde bitmek bilmeyen, asırlara dayalı geçmişi olan hesapların hayata geçirilmesi noktasında, Türkiye’nin tökezlemesi noktasında gayret ortaya koyan, entrikaya müracaat eden çevrelerin boşa çıkarılması hepimizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim