Türkiye’nin ilk ve tek mobilya AVM’si olma özelliğini taşıyan MOBİLİYUM yönetiminin 4. İstişare toplantısı Uludağ’da gerçekleştirildi. Toplantıda yeni fuar alanı ve MOBİLİYUM’un düzenleyeceği mobilya fuarı gündeme oturdu.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, MOBİLİYUM Başkanı Timur Han ile üyeler katıldı.

HEDEF MOBİLYA FUARI

Toplantının açış konuşmasını yapan MOBİLİYUM Başkanı Talha Timur Han, “Toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Mobilya sektörüne destek veren başkanlarımız Alinur Aktaş ve Alper Taban ile İTSO Başkanımız Yavuz Uğurdağ’a teşekkür ediyorum. Biz yaptıklarımızı sizlere mail ve mesajlarla bilgilendirsek bile bu toplantılarla da iletiyoruz. 2019 yılı içerisinde yurtiçi ve yurtdışından 550 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir mobilya fuarı düzenlemek  de kendim adıma bir borç biliyorum.” Dedi.

MOBİLYA ŞEHRİN EN BÜYÜK DEĞERİ

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “Toplantıyı organize edenlere teşekkür ediyorum. MOBİLİYUM Türkiye de örnek, İnegöl için önemli bir oluşum.  İnegöl ilçe olmasına rağmen sanayi ve ekonomisiyle bir çok büyük ili geride bırakmış bir kentimiz. 1.3 Milyar dolar ticaret gücüne sahip. Şehrin sanayileşmesine destek veren mobilya sektörüdür. Sektörümüzün şehrimize ve ülkemize ne kattığını biliyoruz. Mobilya sektörüne MOBİLİYUM, MODEF, İMOS destek sağlamaktadır.” Dedi.

AÇIK ÇEK

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da, “İnegöl de bir mobilya bir de MOBİLİYUM gerçeği var. Şehrimize değer kattığınızı düşünüyorum. Türkiye nin bir mobilya gerçeği var. Dünya pazarında ilerlememiz gereken ciddi mesafeler olduğunu görebiliyoruz. Bunları değerlendirmek sizin işiniz. Mobilya da açık çek verdiğimi, her anlamda destekçiniz olduğumu ifade ettim. Doğru adımlar atabilirsek daha fazla söz edildiğini de görürüz. En fazla ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik. Bunu gerçekleştirdiğimizde güzel bir sinerji çıkıyor, büyük hedefe varma noktasında kolaylıklar sağlanmış oluyor. “ dedi.

MOBİLİYUM İNEGÖL’ÜN YÜZ AKI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Buradan güzel neticeler çıkacaktır. İstişare her alanda çok önemli. Peygamberimizin de tavsiyesi istişare. Bu sektöre hizmet etmiş tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Vefa imandan bir cüzdür. Vefa göstermek lazım. Mobilyanın bir hikayesi var. Gelinen noktayı iyi okumamız lazım. Başarılı hikayeleri iyi irdeleyin. Tecrübe hayatta en pahalı şey. Mobilya sektöründe de çok tecrübeli insanlar var. Bana göre Mobiliyum başarılı bir alışveriş merkezi. Küçücük bir bakkal dükkanını işletmek zorlaşabiliyor. İşin sürdürebilirliği önemli. Bundan sonra iyi nereye götüreceksiniz? Bu hedefleri de iyi koymak lazım. MOBİLİYUM İnegöl’ün yüz akı.   Daha fazla reklam ve tanıtım yapmanız lazım. Mobiliyum da her türlü imkan var. Mazeretlerin arkasına sığınmayacağız. Çok çalışacağız. İnegöl mobilyası kalkanı güzel bir kalkan ama bazen bize zarar verebilir. Bir mobilya şehri var ortada. Çok başarılı bir rol model var. Kötü geçen fuarı, tahsil edemediğimiz çeki, parasını alamadığınız ürünlerin parasının sorumluluğunu mobilya sektörünün üzerine yıkmayın. Böyle mazeretlere gerek yok. şükürsüzlük gibi bir derdimiz de var. Niteliğimizi, katma değerimizi artırmamız lazım. Şampiyon olmak mesele değil, şampiyon kalmak mesele. Dedikodu yapmayalım. Kendi işimize bakalım. Başarılı olanları da takdir edelim. 2020’nin ilk çeyreğinden sonra güzel şeyler olacak. Konu komşuyla kavga eden Türkiye’den her ülkeyle görüşen bir ülke haline geldik. Sonraki gelişmeleri biliyorsunuz. Bunu bozmaya çalışanlar oldu. Biz çok değerli bir ülkeyiz. Bizim ciddi avantajlarımız var. Ülkeye ve geleceğimize güvenmemiz lazım. Ufak hesaplar yapmamak lazım. lütfen yöneticilerimize ve çalışanlarımıza değer verelim. İnegöl mobilyası büyük bir güç. Mobilya sanayi büyük bir güç. Bunu güçleri yurtdışı pazarlarına dönüştürebilirsek güzel olur.” Dedi.

YENİ FUAR ALANI SİNYALİ

Yeni fuar alanıyla alakalı da değerlendirme yapan Aktaş, “İnegöl mevcut fuarımız 24 bin metrekare. 2014’lerden sonra fuar alanını eleştirmeye başladık ve yeni fuar alanını konuşmuştuk. Tekrar bir kümelenmeyle yeni bir fuar alanı oluşturmakla alakalı yorgunluk var. Bu manada milletvekilimizin bir gayreti var. Bursa’da da bir fuar alanı var. Kimse bana burada acil bir yeni bir fuar alanı gerekiyor demediler. Bursa’nın bir fuar alanı olduğunu düşünüyorum. Şehrin doğu noktasında farklı fuarları bünyesinde olacak konuyu konuşuyoruz. Bir üniversitede yanında olabilir. Tek başına bunu bir unsur olarak düşünmemek lazım.  Bu konuyu sizlerin canlı tutması gerekiyor. Elimden gelen gayreti gösteririm. Kesinlikle bu işin destekçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim