Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan'ın İnegöl İle alakalı tepki çeken paylaşımına İnegöllülerden tepki yağıyor. Memleket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Yasemin Soydan da sosyal medya hesabından Gürkan'a tepki gösterdi. 
Yasemin Soydan, "Yerel tat dediğine göre sanırım İnegöl Köfteden  bahsediyor. Köftenin tadı damak tadına uymamış olabilir ancak bir şehrin marka değeri taşıyan lezzetinden bahsederken daha dikkatli olunmalıdır. Mesela ben İnegöl köfte dışında hiçbir köfteyi severek yemem. Zevktir tartışılamaz. Ancak bir markaya hakkını da vermek lazım. İTSO da İnegöl Köftesi nin patenti üzerindeki tarif ile yapılmayan ve adımızı kullananları engellemek üzere bir proje yapmıştım. Bu nedenle İnegöl dışında çok İnegöl köftesi yedim. İnegöldeki gibi yapana rastlamadım. Büyük haksızlık etmiş. Bu marka değerimize hakaret sayılır. Derhal uyarılmalıdır.
Diğer cevap verene ise diyecek sözüm  'hadi oradan" Ne demek istiyorsun? Bizim şehrimizde hangi restorana gidersen git hangi esnaf lokantasında ne yersen ye kesinlikle memnun kalkarsın. Oldu ki hasbel kader kötü bir aşçıya rastlayan lokanta zaten çok sürmez kapanır. Bizim ilçemizde genellikle bu tür esnaflık zaten babadan oğula geçer. Neredeyse tüm personel sabittir. Siz ulu orta neyi tartışıyorsunuz?" dedi. 

Editör: TE Bilişim