İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde birçok ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların yaşandığı Metal Sanayi Kavşağında açıklama yapan Saadet Partisi İnegöl Mahalli İdareler Başkanı Fatih Berber, “Bu kavşakta yanan canların, kaybedilen insanımızın sorumlusu sadece karayolları kurumu değildir. Burada bir sorun varsa biz de dahil olmak üzere herkesin vebali, sorumluluğu vardır” dedi.

Önceki gün son olarak Metal Sanayi kavşağında TIR ile çarpışan otomobildeki Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ve Daire Müdürü Ekrem Ergün yaralanmıştı. Son kazanın ardından vatandaşlar tarafından ölüm kavşağı olarak adlandırılan Metal Sanayi Kavşağında gerekli düzenlemenin yapılması için Saadet Partisi İlçe Teşkilatı kavşakta bir basın toplantısı düzenledi.

KAVŞAK CANLAR ALMAYA DEVAM EDİYOR

SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında parti adına açıklama yapan Saadet Partisi İnegöl Mahalli İdareler Başkanı Fatih Berber, “Basın açıklamamızı gördüğünüz gibi bugün burada, yani Metal Sanayi kavşağında yapıyoruz.  Yıllardan beri dile getirdiğimiz bu kavşak, maalesef yine canlar yakmaya, canlar almaya devam ediyor. Neredeyse her hafta bu kavşakta ölümlü, yaralanmalı veya maddi hasarlı kazalar meydana gelmeye devam ediyor. Zaten yıllardır sorunlu olan bu kavşağın mevcut hali yetmezmiş gibi, Akpınar Caddesinden bir kol da çapraz şekilde kavşağa eklenmiş ve kavşak daha da tehlikeli hale gelmiştir. Bu kavşaktaki çarpıklığı, sorunu her dile getirdiğimizde ise yetkililer, konunun kendi görev alanlarında olmadıklarını ifade ederek kurumlar arası top çeviriyorlar” dedi.

LÜTFEN BU KAVŞAĞA BİR ÇÖZÜM BULUN

Berber açıklamasını şöyle sürdürdü;

“En basit hizmette bile yan yana poz veren yetkililerimiz, sorun ortaya çıkınca adeta kaçacak yer alıyorlar. Yıllardır bu kavşağı düzeltin dediğimizde “burası ilçe belediyesinin sorumluluğunda değil” cevabını aldık. Büyükşehir’e sorduk; “bizim sorumluluğumuzda değil; karayollarının sorumluluğunda” cevabını aldık. Her seçim döneminde “bizi seçin, bakanlık-büyükşehir-ilçe belediyesi bizden olursa çarklar uyumlu işler, hizmet hızlı gelir” diyen iktidar mensupları, problemler çıktığında ise sorumluluk almaktan kaçınmaya devam ediyorlar. Sadece açılışlarda yan yana gelen, sadece kurdele keserken uyumlu işleyen çarklar, sorumluluk almaya gelince adeta dişli kırıyor. Konunun çözülmesi için basından ve sosyal medya üzerinden yaptığımız çağrılarımız maalesef yetkililerce dikkate alınmadı. Maalesef bu aşamadan sonra ilçe belediye başkanına veya büyükşehir belediye başkanına artık bir çağrıda bulunmuyoruz. Çünkü etkilerinin yetkilerini geçemediği bu düzende bırakın dertlerimize derman olmayı; sürekli sorun üretmekten başka bir şey de yapmıyorlar. Bundan dolayı şimdi çağrımızı İnegöl’de devletimizi temsil eden ve ilçemizin genel idaresinden sorumlu olan Sayın Kaymakamımıza yapıyor ve sizlerin aracılığıyla seslenmek istiyoruz: Lütfen bu kavşağa bir çözüm bulun. Burada yaşanan zaman kaybı her seferinde can ve mal kayıplarına sebebiyet veriyor. Bu kavşakta yanan canların, kaybedilen insanımızın sorumlusu sadece karayolları kurumu değildir. Burada bir sorun varsa biz de dahil olmak üzere herkesin vebali, sorumluluğu vardır. Biz bugün iktidar ve icraat makamında değiliz. Ancak elimizden gelen sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmaktır. Bu sebeple bugün burada bu vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmek için sizler aracılığıyla çağrımızı yaptık. Bu çağrımızdan sonra artık burada gerekli çalışmanın yapılması ve bir daha hiçbir şekilde can ve mal kaybı yaşanmaması temennisiyle, basın açıklamamıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor.”

Editör: TE Bilişim