Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları tarafından Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 10. yıl dönümü vesilesiyle kapalı çarşı girişinde fotoğraf sergisi ve stant kuruldu. Kurulan stantta Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından geliştirilen ve %100 yerli motorla üretilen 1985 model “BAŞAK 12” marka traktör de sergilendi.
Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Uğur ŞEN, fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı basın açıklamasında Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Uğur Şen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“İçinde bulunduğumuz Şubat ayı Türkiye’miz ve milletimiz için iki önemli olayın dönüm noktasını barındırıyor. Bunlardan ilki 27 Şubat, Türkiye’nin maddi ve manevi kalkınmasına öncülük etmiş, İslam dünyasına ve bütün insanlığa yeni bir ufuk açmış, “Yaşanabilir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya” idealleri için ömrünü adamış olan büyük bir liderin, Erbakan Hocamızın vefatının 10. yıl dönümü. İkincisi ise 28 Şubat, üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen hâlâ tüm yönleriyle aydınlatılamamış kirli bir darbenin yıl dönümü. Tarihi tevâfuk. 27 Şubat 2011 ve 28 Şubat 1997 tarihi bir tevâfuk bu iki yıl dönümü peş peşe getirmiştir. Aradan geçen 10 yıldan sonra bugün, Erbakan Hocamızın siyasi nezaketine, üretimi esas alan ekonomi anlayışına, daima bu ülkenin her bir vatandaşını bu ülkenin asli bir unsuru olarak gören yaklaşımına olan ihtiyacımız ortadadır. Aynı şekilde aradan geçen şu kadar yıla rağmen, hakkında sürekli yanlış yorumların yapıldığı ve ne yazık ki siyasi istismara kurban edilen 28 Şubat darbesinin tüm yönleriyle aydınlatılmasının gerekliliği de ortadadır. Bu sebeple Gençlik Kollarımız tarafından bir karekod çalışması yapıldı. İlçemizde muhtelif noktalara astığımız bu karekodu cep telefonuna okutan vatandaşlarımız 28 Şubat’ın arka planını ve süreci aktaran online bir belgeseli izleme fırsatı bulacaklar. Türk siyasi hayatına örnek şahsiyeti ile damga vuran merhum Hocamızın ortaya koyduğu vizyon, hayata geçirdiği hizmetler, göstermiş olduğu hedefler ve başta Türkiye için, sonra İslam alemi ve tüm dünya mazlumları için belirlediği mefkûrelerin önem ve kıymeti, gün geçtikçe çok daha iyi anlaşılmaktadır. Yine aynı şekilde; başta gönül coğrafyamız ve İslam âlemi olmak üzere dünya genelinde akan kan ve gözyaşına baktığımızda hocamızın sürekli olarak ifade ettiği tüm dünya mazlumları ve bütün insanlığın saadeti için çalışmak bugün artık bir tercih değil hepimiz için bir zorunluluktur. Yine kurduğumuz stantta “Benim İçin Erbakan” konulu bir fikir duvarı çalışmamız bulunuyor. Vatandaşlarımız Erbakan hocamızla ilgili görüş ve düşüncelerini bu duvara yazarak dile getiriyorlar. Standımızda ayrıca Milli Gazete’nin bir milyon adet basımını yaptığı Erbakan Özel sayısı da ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Merhum Erbakan Hocamız, "Yaşanabilir Türkiye" idealinin umdelerini  'huzur, barış ve güvenlik, 'insan hakları ve hürriyetleri', 'adalet', 'refah', 'izzet, şeref ve onur' olarak belirlemiş, bu umdeleri hayata geçirmek için büyük mücadeleler vermişti. Yine 2021 Türkiye'sinde bu umdelere ve Yaşanabilir Türkiye'ye olan ihtiyacımız ise ortadadır.”

Editör: TE Bilişim