İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kırıkkale Türkiye Oryantiring Şampiyonasında büyük başarı elde eden Belediyespor Oryantiring 14 yaş kızlar ve 12 yaş erkekler takımlarını makamında ağırladı.

Yıl boyu katıldıkları her yarışmadan başarı ile dönen İnegöl Belediyespor Oryantiring takımları, son olarak 21-22 Haziran 2019 tarihlerinde Kırıkkale’de gerçekleştirilen ve yılın son etabı olan Türkiye Oryantiring Şampiyonasında 14 yaş kızlar ve 12 yaş erkekler kategorilerinde boy gösterdi. Turuncu Lacivertli sporcular, şampiyonada gösterdikleri başarılı performansla Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.

Bu başarının ardından, Belediye Başkanı Alper Taban genç sporcuları makamında kabul etti. Ziyarette İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt ile Oryantiring antrenörü Tarık Şeker ve sporcular hazır bulundu. Genç sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Alper Taban, sporcuları hazırlanan hediyelerle ödüllendirdi.

İNEGÖL’Ü EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETTİLER

Ziyaret sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün çok mutluyuz, çünkü gençlerimizin hem erkek kategorisinde hem de kızlar kategorisinde oryantiring alanında elde ettiği başarıyı burada değerlendirmek ve onları ödüllendirmek adına toplanmış bulunuyoruz. 21-22 Haziran tarihleri içerisinde Kırıkkale’de gerçekleştirilen Türkiye Oryantiring Şampiyonasında 14 yaş kızlar ve 12 yaş erkekler kategorilerinde İnegöl Belediyespor Kulübümüzün kıymetli oyuncuları Türkiye Şampiyonluğunu elde ettiler. Bildiğiniz gibi Oryantiring çok eskiden gelen bir spor dalı olmasa da son süreçte özellikle resmi anlamda tanınan, federasyonu olan ve gerçekten önemli bir spor olma yolunda da hızla ilerleyen bir branş olduğunu düşünüyorum. Zekayla birlikte güç, performans gibi bir takım yeteneklerin ön plana çıktığı güzel bir spor dalı. Burada kızlarımız; Eylül Sare Yıldız, Azra Coşkun, Gamze Bayrak, Semra Nur Özdemir ve Aleyna Minde 1’incilik elde ettiler. Erkeklerde de; Gürhan Horasanlı, Hamza Turna, Salih Efe Bayram, Baran Talu, Enes Ulutaş ve Yusuf Uğurlu arkadaşlarımız da erkekler kategorisinde başarı elde ettiler. Ben kendilerini kutluyorum. İnegöl’ü en güzel şekilde temsil ettiler. Şunu da söyleyeyim, gençlerimizin şampiyon olmaları güzel bir şey ama şampiyon olamamaları durumlarda dahi onlar bizim gönlümüzün birincisi. Çünkü doğru işlerle ilgileniyor olmaları ve hem kendilerine hem de çevrelerine, ailelerine, milletine, ülkelerine faydalı işlerle meşgul oluyor olmaları bizler için bizim için kıymetli” dedi.

Editör: TE Bilişim