4 EKSEN CNC TORNA-LÜKENS, ERKEK VE DİŞİ ZIVANA MAKİNESİ

2014 yılında "En yeni teknoloji ve en kaliteli ürünleri kullanarak müşterilerine dünya standartlarında çözümler sunmak" ilkesiyle yola çıkan Schnitzer CNC Ahşap Torna, 5 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye ve Dünyada adından en çok söz edilen CNC AHŞAP TORNA MAKİNESİ firmalarından biri olmayı başardı.

SANDALYECİLERE MÜTHİŞ ÇÖZÜM

Sürekli gelişen ve değişen teknolojik şartlara ayak uyduran Schnitzer, Ar-Ge çalışmalarına da büyük önem vererek müşteri taleplerine çözüm sunabilme hızına sahip bir firma olarak öne çıkıyor. Bunun son örneği de dünyada ilk ve tek olan 4 Eksen CNC Ahşap Torna-Lükens, Erkek ve Dişi Zıvana Makinesi.

Genellikle sandalye üretiminde kullanılan ahşap ayakların birbirine entegresi hususunda kullanılan 4 Eksen CNC Ahşap Torna-Lükens, Erkek ve Dişi Zıvana Makinesi, özellikleri ve işlevselliği ile dünyada ilk ve tek olmanın gururunu yaşıyor.

Yüzde 100 yerli sermaye ile üretimini sürdüren Schnitzer firması işletme müdürü Ahmet Osman Halis müşterilerin hizmetine sundukları makine hakkında bilgiler vererek 3 ayrı makinenin aynı gövde üzerinde toplanmasının dünyada ilk olduğunu dile getirdi.

Hali hazırda piyasada bulunan erkek ve dişi zıvana makinelerinin yer, elektrik sarfiyatı, personel giderleri ve işlem zamanı açısından ekstra maliyet oluşturduğunu belirten Halis, “Erkek ve dişi zıvana işlemi yapılacak ahşap ayaklar için ayrı bir de torna makinesi ihtiyacı doğacaktır. Sandalye üretimi için kullanılacak ahşap ayaklar önce torna makinesinde istenilen ölçü ve şekle getirilip ardından erkek zıvana makinesine, ardından da dişi zıvana makinesine taşınıp burada gerekli işlemler yapılmaktadır. Sonuç olarak sandalye üretimi için kullanılacak ayaklar üç ayrı makinede ayrı ayrı işlem görüp uzun aşamaların ardından montaja hazır hale getirilmektedir. Bu da yukarıda sayılan yer, elektrik sarfiyatı, personel giderleri ve işlem zamanı konularında 3 ayrı makineyi kapsayacak maliyet kalemleri ortaya çıkarmaktadır. Üretimini yapmaya başladığımız 4 Eksen CNC Ahşap Torna-Lükens, Erkek ve Dişi Zıvana Makinesinin ana mantığı 3 ayrı makinenin tek bir gövde üzerinde toplanmasıdır. Sandalye üretimi için kullanılacak ahşap ayaklar önce 4 eksen CNC torna makinemizde işlenecek, ardından tornalama işlemi, son olarak da yine aynı gövde üzerinde erkek ve dişi zıvana açma işlemleri yapılabilecektir. Bu makine ile sandalye üretimi yapan işletmeler minimum alan, minimum elektrik sarfiyatı, minimum personel, minimum iş gücü kaybı sağlarken maksimum kazanç katkısını görebilecektir” ifadelerini kullandı.

Bu makine ile hem ahşap işleme, hem tornalama, hem de erkek ve dişi zıvana açma işlemlerinde fonksiyonel ve pratik çözüm imkânı sunulduğunun altını çizen Halis, “sandalye üretimi yapan firmaların kullanımına sunulan 4 Eksen CNC Ahşap Torna-Lükens, Erkek ve Dişi Zıvana Makinesi her açıdan pratik, ekonomik, hızlı ve fonksiyoneldir. 40 cm’ye kadar erkek zıvana açma işleminin yanı sıra beş adet yan yana dişi zıvana açılabilir. Ayrıca ekstra programlamaya gerek kalmadan makine üzerinden ölçülendirme yapılıp zıvana açılabilir” diye konuştu.

SCHNITZER ahşap torna makinesi olarak teknik servis konusunda da sonsuz destek sunduklarını belirten Halis, “Satış sonrası teknik servis ekibimiz hem yurt içi hem de yurt dışında sunduğu geniş hizmet ağı, sorunlara anında müdahale ve optimum fiyat politikası ile müşterilerine 7/24 hizmet veriyor. İletişimin devamlılığını ön planda tutan Schnitzer servis ekibi ürün izleme politikasını gözeterek belli aralıklarla müşterisine ulaşır, istek ve taleplerini dinler. Makine bakımları alanında uzman teknisyenlerimiz tarafından belli zaman dilimleri içerisinde gerçekleştirilir. Kurulum, montaj, eğitim, yedek parça, kütüphane gibi hizmetlerinin yanında müşterilerimize çizim desteği de vermekteyiz” dedi.

Öte yandan alanında uzman teknik servis ekibi ile satış sonrası müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçlayan Schnitzer, AHŞAP TORNA TEZGAHI alanında genç ve dinamik çalışma kadrosu ve deneyimli mühendisleri ile piyasadaki gurur tablosu 250’yi aşkın makinesi ile günden güne büyümeyi hedefliyor.

CNC AHŞAP İŞLEME konusunda Yurt içi pazarın yanı sıra Doğu Avrupa, Asya ve Afrika’da Türkiye’yi gururla temsil eden Schnitzer, AHŞAP TORNA AYAK sektöründe ilk kez kullanılan döküm gövde, 24 saat çalışabilen hava soğutmalı motor ve Absolid encoderli servo motor ile müşterilerin yaşayabileceği tüm problemleri ortadan kaldırmayı ve çok daha uzun yıllar sorunsuz çalışmasını sağlamayı amaçlıyor.

Editör: TE Bilişim