İlçe Göç Koordinasyon Toplantısı, Kaymakam Şükrü Görücü başkanlığında gerçekleştirildi. İlçemizde kayıtlı yabancı sayıları, misafir göçmen sayıları ile göç hizmetleri hakkında bilgilerin verildiği toplantıda, 2019 yılında 71 kişinin deport (sınır dışı) edildiği bilgisi paylaşıldı.

Kaymakam Şükrü Görücü başkanlığında Kütüphanede düzenlenen toplantıya; Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Maden, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, muhtarlar, oda ve dernek başkanları, kurum temsilcileri, emniyet ile jandarma mensupları katıldı.

Kaymakam Şükrü Görücü’nün konuşmasıyla başlayan toplantıda; ilçemizde kayıtlı yabancı sayıları, misafir göçmen sayıları ile göç hizmetleri hakkında bilgi verildi, çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Toplantıda ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri söz alarak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıya ilişkin yapılan bilgilendirme notunda şu ifadelere yer verildi; “İlçe Emniyet Müdürlüğünce son 3 yıl içinde yabancılarla ilgili yapılan işlem sayılarında azalma oldu. 2017 yılında 5 kişiye, 2018 yılında ise 6 kişiye işlem yapıldı. 2019 yılında her hangi bir işlem yapılmadı. 2019 yılında 71 kişiye deport (sınırdışı) işlemi yapıldı. İlçemizde toplam 4 bin 197 yabancı uyruklu öğrenci bulunuyor. Bunların 2 bin 873’ü Suriye uyruklu. Yabancı öğrenciler diğer öğrenciler gibi ikamet ettikleri adresteki okullarda karma olarak eğitim görüyor. Türkçe konuşmalarındaki yeterlilik Mayıs ayında yapılan sınavla test edildi. Test sonuçlarına göre öğrencilere destek programı uygulanıyor. Her türlü kurs vb. faaliyetler yabancı uyruklu öğrenciler için de yapılıyor. Türkçe öğrenmek isteyen yabancı uyruklu kişilere Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla kurslar düzenleniyor. Suriyelilere yönelik olarak Kızılay Kart adı altında yardım yapılıyor. Bu yardımlarda bazı şartlar var herkese verilmiyor. 1231 haneye Kızılay kart yardımı yapıldı. Ayrıca koşulları sağlayan yabancılara şartlı eğitim yardımı yapıldı.”

Editör: TE Bilişim