Kurşunlu Mahallesi'nde üretimi yapılan ve 'kırmızı elmas' olarak bilinen çilekte yılın son hasadı başladı. Tarlada kilosu 5 liradan satılan çilek, Türkiye’nin her bölgesinden alıcı buluyor.

Üreticinin ‘kırmızı elmas’ olarak değerlendirdiği çileğin hasadı Nisan ayı sonundan başlayıp Aralık ayına kadar sürüyor. Bin 100 haneli mahallede oturan vatandaşlar, geçimini çilekten sağlıyor. 50 bin ton rekoltenin yakalandığı çilek, çiftçilere 250 milyon TL kazandırdı.

MAHALLENİN TAMAMI ÇİLEK YETİŞTİRİYOR

Mahallede bin hane de 4 bin kişinin yaşadığını belirten çiftçi ve toptancı Ünal Zengin, “Bin hanede yaşayan vatandaşlarımızın tamamı da çilek yetiştiriyor. Mahallemizde yaşayanların geçim kaynağı çilektir”. Çileğin kilosunu 5 TL’de sattıklarını belirten Zengin, 10 bin dönüm alanda çilek üretimi yapıldığını kaydeden belirterek, “Bu sene 50 bin tonluk rekolteye ulaştık. Kasım ayı da güneşli geçiyor. Hasadımız bu ayda devam edecek. 50 bin ton üretimi yapılan çilekten yaklaşık 250 Milyon TL gelir elde ediliyor. Aralık ayı başı itibariyle bu senenin hasadı son bulacak” dedi.

Editör: TE Bilişim