İnegöl de hobi bahçesi sahibi Mehmet Kayhan(50)’ın yaralı bulup iyileştirdikten sonra doğaya saldığı Şahin, kendisini hiç bırakmadı. Her sabah bahçeye gelerek öterek sahibine geldiğini fark ettiren Şahin, kendisini iyileştiren Mehmet Kayhan’ın elinden özel hazırlanan eti tüketiyor. 

Şahin sağlığına kavuşturan adamı hiç yalnız bırakmadı. Her gün bakıldığı hobi bahçesine gelen Şahin, öterek geldiğini belli ediyor. Kuşun geldiğini fark eden adam elleriyle Şahin’i ciğerle besliyor.

Her gün sabah hobi bahçesine gelen Şahin ile Kayhan’ın arkadaşlığı görenleri şaşırtıyor. Bahçede bulunan kuşlar ile tavuklara da zarar vermeyen Şahin, bahçenin adeta bekçiliğini yapıyor. Bahçedeki hayvanları da koruyan Şahin, bahçeye yabani hayvanların girişine izin vermiyor.

BAHÇEMİZİ KORUYOR

Mehmet Kayhan(50), “Hobi bahçemde tavuk, horoz, köpek, koyun gibi hayvanlarıma bakıyorum. Bir gün tulumbanın yanında yaralı bir şahin gördüm. Onu aldım 3 ay boyunca besledim. İyileşti. Sonrasında doğaya saldım. O günden bu yana her gün sabah geliyor. Ciğerle besliyorum. Karnı doyunca gidiyor. Normalde yabani bir hayvan olmasına rağmen, bahçemdeki tavuklarıma, kuşlarıma hiçbir şekilde zarar vermiyor. Burayı evi olarak kabul etti. Her gün geliyor. Çok memnunum. Bizi gördüğünde bağırarak sesleniyor, ben buradayım diyor. Mutlu oluyoruz. Bahçemizi koruyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim