Barajdaki kuraklık görüntüsü dehşete düşürdü, mahalle sakinleri ortaya çıkan mezarları yürüyerek ziyaret etti

Boğazköy barajının kuraklık nedeniyle suların çekilmesiyle oluşan görüntü vatandaşları tedirgin ediyor. 2020 yılı Ağustos ayında sular altında kalan mezarları, sandalla ziyaret eden mahallesi sakinleri yaşanan kuraklık nedeniyle mezarlık alanına yürüyerek giderek, dua ediyorlar. Çiftçiler, yaşanan bu kuraklık nedeniyle tedirgin olurken, “Allah sonumuzu hayır etsin” dediler. Barajda yaşanan kuraklık, havadan görüntülendi.

SANDALLA GELDİĞİMİZ MEZARLIĞA YÜRÜYEREK GELİYORUZ

Hamzabey mahallesi Muhtarı Sadullah Arda, “5 ay önce buralarda sular vardı. Mezarlıklar sular altındaydı. Bugün, bu mevsimde yine buralarda su olması lazım. Fakat kuraklık yaşanıyor. Barajımız dolmadı. Baraj içinde yürüyerek gezebiliyoruz. Mezarlık ziyaretlerine, sular altında kaldıkları için sandalla geliyorduk. Burada çok mezarlık var. 150 yıllık mezarlık alanı. Binlerce kişinin yakını bu mezarlıklarda yatıyor. Şuan da herkes yürüyerek gelerek mezarlıklarda dua edebiliyorlar. Eski köprümüz de gün yüzüne çıktı.” Dedi.

İNŞALLAH FELAKET OLMAZ

Bu sene gerçekten büyük kuraklık olduğunu altını çizen muhtar Arda, “Bu sene yağışlar olmadı. Normalde bu mevsimde, bu alanlar suyun altında oluyor. Buğday ekildi, yağışlar olmadı. Normalde buğdayın üzerine kar yağması lazım. İnşallah felaket olmaz. Yağmur duası yaptık, yağışları bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

52 YAŞINDAYIM, BÖYLE BİR KURAKLIK GÖRMEDİM

Çiftçi Eyüp Uslu ise, “Buğdaylarımızı zamanında ektik. Ben 52 yaşındayım, böyle bir kuraklık görmedim. Buğdaylar, çok alaca çıktı. Tereddütteyiz. İnşallah bir sakatlık yaşamayız. Eskiler derdi ki; alaca tav ekimler için iyi değil. Bu yıl, yağışlar olur diye zamanında ektik. Bakıyorum tarlalara, kimi yer çıkmış, kimi yer çıkmamış. Kurak bir yıl geçiriyoruz. Yazın tarlaları süreriz normalde, ama şu an topraklar kuru olduğu için sürme işi bile yapılabilir. Bu zamanda kar olması lazım. Bu yaz susuzluk da çekeceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim