İnegöl Belediyesi’nin temizlikle ilgili sürdürdüğü farkındalık çalışmalarına destek amacıyla TÜGVA yaz okulu öğrencileri tarafından başlatılan “meydan okuma” etkinliği, Dareyn Gençlik Derneği tarafından sürdürüldü.

Temiz Şehir İnegöl unvanına sahip olabilmek adına temizlik hususunda hayata geçirdiği projeler ve farkındalık çalışmalarıyla dikkat çeken İnegöl Belediyesi’ne, bu konuda STK’lardan da destekler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İnegöl Şubesi yaz okulu öğrencileri Atatürk Anıtı arkasında bulunan yeşil alanda temizlik etkinliği gerçekleştirerek farklı bir akım başlatıp çektikleri videoyla “TÜGVA olarak daha temiz bir İnegöl için vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Farkındalık adına Dareyn Gençlik Derneğine meydan okuyoruz” şeklinde meydan okumuşlardı. Bu sayede İnegöl’de yeni bir akım başlamış oldu. Dareyn Gençlik Derneği meydan okumaya bugün karşılık vererek Yedi Hilal Derneği’ni göreve davet etti.

DAREYN DE YEDİ HİLALE MEYDAN OKUDU

Dareyn Gençlik Derneği öğretmen ve öğrencileri, kültür park içerisinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Temizlik sonrası öğrenciler “İnegöl Belediyesi’nin yapmış olduğu daha temiz bir İnegöl için Dareyn Gençlik Derneği olarak Yedi Hilal Derneğine meydan okuyoruz” bildirisini okudu.

BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlik sırasında Belediye Başkanı Alper Taban öğrencileri ziyaret etti. Burada kısa bir teşekkür konuşması yapan Taban, “Çok önemli ve yerinde bir uygulama yapıyorsunuz. Bunu biz sizler sayesinde yetişkinlerimize de örnek olması adına duyurmak istiyoruz. Biliyorsunuz uzun zamandır şehrimizi temiz tutabilmek için bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelede sizlerin de ciddi emekleri var. Bugün de Dareyn Gençlik Derneği olarak bizlere destek verdiniz. Burada piknikçilerimizin gelip vakitlerini geçirirken farkında olmayarak etrafı kirli bıraktıklarını görüyoruz. Sizler de bu alanları temizliyorsunuz. Bu şehrimiz için çok önemli. Bizler inşallah bu yaptığımız faaliyetlerle büyüklerimize de temiz şehir kurgusu içerisinde yaşamayı, bu farkındalığı yaşatmayı arzu ediyoruz. Bunu da çok konuşarak değil, harekete geçerek yapıyoruz. Birisi yere atmış olabilir, biz onun attığı çöpü alarak atılması gereken yerlere atıyoruz. Siz de bugün bunu yaptınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim