İnegöl’de, Vali Yakup Canbolat’ın da katılımıyla koronavirüs denetimi gerçekleştirildi. Esnaf ve vatandaşlar pandemi kuralları çerçevesinde bilgilendirilerek duyarlı davranmaya davet edildi.

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine “Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül 2020 Denetimi” başlıklı genelge gönderilmesinin ardından Bursa ve ilçelerinde de dev denetim başladı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, İnegöl’deki denetimlere katılarak İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve diğer yetkililerle birlikte esnaflar, ticari taksiler, toplu ulaşım araçları ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgeleri denetledi.

Vali Canbolat ve beraberindeki polis ekipleri, vatandaşların maske kullanımını ve sosyal mesafe kuralına uyup uymadıklarını kontrol etti. Kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulandı.

Denetimler esnasında bir açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat şu ifadeleri kullandı;

İLİMİZDE VAKALAR ARTIYOR

“Bugün, İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda tüm Türkiye’de koronavirüs tedbirleriyle alakalı denetim gerçekleştiriliyor. Bugün ben de Bursa Valisi olarak İnegöl ilçemize geldim. Esnafı ve vatandaşları bilgilendirdik, denetimlerimizi yaptık. Buradaki genel koronavirüs tedbirlerini ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız ve diğer yetkililer ile birlikte denetledik. Bu koronavirüs salgın vakası ilimizde de artıyor. Dolayısıyla kurallara bütün vatandaşlarımız dikkat etmeli.”

İNEGÖL’DE GENEL OLARAK FARKINDALIK OLUŞMUŞ

“Sadece yasaklarla bunu çözmemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızın sağduyulu ve titiz davranması gerekiyor. Genel olarak İnegöl’de bir farkındalık oluşmuş. Ben bundan dolayı ilçe kaymakamımıza ve belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. “

BULAŞLARIN ANA NEDENİ; DÜĞÜN VE CEMİYETLER

“Biliyorsunuz düğün ve cemiyetler yasaklandı. İlimizde en çok bulaş olayı bu düğün ve cemiyetlerden kaynaklandı. Yine taziye ziyaretleri de bulaşların başlıca nedenlerinden biri. Cenazesi ve düğünü olan vatandaşlarımızı da kurallara uymaya davet ediyorum. Herkesten sağduyu ve fedekarlık bekliyoruz. Çok teşekkür ediyorum. İlimizde inşallah el birliğiyle bu hastalığı en alt noktaya indirmek için gayret sarf edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim