Ahmet Davutoğlu’nın kurduğu Gelecek partisinin kurucularında yer alan eski Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün karıştığı kaza İnegöl’de 1 komiser yardımcısı ve 3 polisin yeri değiştirilmişti. Konuyla ilgili olarak Bursa Valiliğinde yazılı bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, “06.02.2020 tarihinde bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak; 23/01/2020 tarihinde saat 20:30 sıralarında Ankara-Bursa Karayolu 60. Km. Jandarma bölgesinde tek taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazaya karışan aracın sürücülüğünü aylıksız izinde bulunan ve koruma görevinden alınmış Polis Memuru Ali Dilöz’ün yaptığı, araç içerisinde eski Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK ve eski Milletvekili Mustafa ÖZTÜRK olduğu görülmüştür.
Polis Memuru Ali Dilöz’ün daha önceden tanıdığı İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği’nde çalışan polis memurlarını arayarak kendilerini almaları talebinde bulunduğu, görevde olan personelin amir ve üstlerine bilgi vermeden resmi görevli araç ile birlikte görev yerlerini terk etmek suretiyle kaza mahalli olan Jandarma bölgesine gittikleri tespit edilmiş olup, bu nedenle haklarında disiplin soruşturması başlatılmış ve soruşturma kapsamında görev yerleri değiştirilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim