Suriye´deki savaştan kaçarak İnegöl´e yerleşen Türkmen ailenin bir yaşındaki kızları Medine, hayırseverlerden yardım bekliyor. Doğduğundan beri beyninin sol tarafı tam gelişmediği için kasları çalışmayan Medine, ailesinin maddi imkanı olmadığı için tedavi olamıyor.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Suriye´de iç savaştan kaçarak İnegöl´e yerleşen Abdullah Yusuf ve Mine Şevki çifti, bir yıl önce ilk çocukları Medine Nur´u kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadılar. İnegöl Devlet Hastanesinde dünyaya gelen Medine´nin, yapılan tetkikler sonucunda beyninin sol tarafının gelişmediği ortaya çıktı. İnegöl Devlet Hastanesindeki tedavinin ardından Bursa Dörtçelik Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen küçük Medine, ailesinin maddi imkansızları nedeniyle tedavisi yarım bırakılarak hastaneden çıkarıldı. 24 yaşındaki baba Abdullah Yusuf´ta sara hastası olduğu için çalışmakta zorlanıyor. Yaklaşık 1,5 yıldır girdiği işyerlerinde sara hastası olması sebebiyle çıkarıldığını belirten Abdullah Yusuf, kızının tedavisi için hayırseverlerden destek istedi.

TEDAVİ İÇİN MADDİ İMKANIMIZ YOK

Yaklaşık 1,5 yıl önce Suriye´den geldiklerini ifade eden baba Abdullah Yusuf, “Burada kızımız Medine Nur doğdu. Kızım rahatsız dünyaya geldi. Bu nedenle İnegöl Devlet Hastanesi´nde 2 hafta yattı. Sonra geniş bir tedavi için Bursa Dörtçelik Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk ettiler. Orada da 40 gün boyunca tedavisi devam etti. Ama maalesef bu tedaviler kızımız için yeterli olmadı. Daha da geniş tedaviye ihtiyaç olduğu için yeterli olmadı. Kızımın beyninin yarısı gelişmemiş ve zayıf. Onun için kasları hareket etmiyor. Yani vücudunu hareket ettiremiyor. Hastaneden çıkarma amacımız, oradaki tedavinin yeterli olmaması. Doktor da geniş bir tedavi gerektiğini söyledi. Bu nedenle de ben sorumluluk alarak kızımı hastaneden çıkardım. Daha geniş tedavi için maddi imkanımız yoktu. Özel hastanelere de götüremedik. Bu nedenle kızımızı hastaneden çıkardık” dedi.

SÜREKLİ HAVALE GEÇİRİYOR

Kızının Bursa´da tedavi gördüğü 40 gün boyunca çalışamadığını belirten Yusuf, “Çünkü her gün eşim ile beraber Bursa´ya gidip geliyorduk. Çünkü annesinin çocuğu emzirmesi gerekiyordu. İnegöl halkından destek bekliyoruz. Daha geniş bir tedavi için elimizden birilerinin tutmasını bekliyoruz. Tedavi için ücret bedeli belli değil. Doktorlar bize tam olarak belirli bir fiyat söylemedi. Hastaneye yattığında doktorlar zaten onu belirler. Şu anda hayati tehlikesi yok ama yüksek havale geçiriyor. Yani sürekli sıcaklığı var ve ısısı inmiyor. Bu nedenle de biz rahat uyuyamıyoruz ve aklımız onda” diye konuştu.

Kendisinin de sara hastası olduğunu ifade eden Abdullah Yusuf, “Benim de sara hastalığım var. Şuan ilaç kullanıyorum. Bu nedenle bazen işten çıkarılma olayı da oluyor. Açıkçası kimseye söylemiyorum, çünkü işten çıkarıyorlar. Onun için çalıştığım bazı firmalara söylemedi. Bir firmada hastalığım nedeniyle havale geçirdim. Sonra direk beni işten çıkardılar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim