Bir önceki sezon play-off oynayan 2.lig Beyaz grup temsilcimiz İnegölspor, geçtiğimiz sezon görkemli bir kongre ile yeni sezona pandemi koşulları altında başlayarak seyircisiz bir sezonu, son maçını küme düşmesi kesinleşen Hacettepe spor ile evinde oynayarak rahat kazandığı bir maçla bir sezon boyu yaşadığı olağanüstü sıkıntı ve streslerini derin bir nefes alarak sona erdirdi. Sezona eskiden denenen bir teknik direktörle başlayan temsilcimiz, sezonun başlarında aldığı çok kötü sonuçlarla istediği verimi alamadığı Osman hoca ve ekibi ile yollarını ayırarak devam ederken, bu tarihten sonra tam 3 kez teknik heyet değiştirmek zorunda kaldığı sezonda tribün desteğinden yoksun oynadığı maçlarda maalesef istediği sonuçları bir türlü alamadı. Bu değişikliklerde 13 haftalık uzun bir süreyi altyapı koordinatörü Özgür Şahin ve altyapı öğretmenlerimizle geçirdi. Bu sırada felaket kapımızı iyice çalınca, son olarak tecrübeli yeni bir teknik heyet ile el sıkışarak sezonu kapattı. Son Teknik heyet takımımızı kümede bırakmayı başardı.

Hasan Hoca ve ekibi ile kümede kalırken, özellikle zor bir fikstür içerisinde son 7 maçında play-off’u garantileyen Hekimoğlu ve play-off’u kaçıran Uşak deplasmanlarından alınan altın değerindeki 1’er puan ve evimizdeki Şanlıurfa’dan son dakikalarda kurtarılan 1 puan kümede kalmamızı sağlayan hayati değerdeki 3 puandır. Küme düşmenin en büyük adayı Niğde’ye evinde altın tepsi içerisinde sunulan 3 altın puan Niğde’ye hayat suyu oldu ve o Niğde bizden daha kolay kümede kaldı. Evimizdeki Niğde yenilgisinden sonra birçok taraftarımız hocam biz küme düşeriz diyecek derecede ümidini kaybetmişken, bu son 7 maçta ayağını yere basan oyuncularımız bizlere ecel terleri döktürerek son maçta kümede kalmayı başardı.

Kümede kalırken oynadığı 36 maçta sadece7 galibiyet, 14 beraberlik, tam 15 mağlubiyet alarak attığı 40 gole karşılık kalesinde 52 gol görüp -12 averajla 35 puanla sezonu kapattı. 2’den fazla gol atan oyuncularımız Abdülkadir Kuzey 8 gol, Fatih Üge, Mehmet Özdıraz, Metin Yüksel 3’er gol ve stoper Gökhan 3 gol attılar. Kümede kaldıktan sonra bu fikstürün önemi kalmadı. Önemi olacağı yer gelecek sezon için masaya oturacak oyuncularımızın sırtındaki bu büyük kambur olacaktır. Çoğu 1,5-2 yıl sözleşme imzalamış. Ancak onların durumlarını dün Kulüp Başkanımız Kani Ademoğlu ile yaptığım sezon sonu değerlendirme röpörtajını bundan sonraki köşe yazılarımda paylaşıp yorumlayacağım.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz çok zor ve sıkıntılı bir sezonu geride bıraktı. Ancak yönetim kurulu başladığı yönetim kadrosuyla hiç fire vermeden örnek bir uyum içerisinde kulübümüzün mali tablosunu da yıkarak değil, imkanlarını zorlayarak düzeltmeye çalıştı. Kulübe mali olarak yara yapmadı. Aday olurken ve seçilirken İlçe Belediye Başkanımız Alper Taban ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la diyalog içerisinde hareket ederek sürekli desteğini aldılar. Son Hacettepe maçını izleyen iki belediye başkanımız göze batacak olumsuz bir eleştiri yapmadılar. Bu da gelecek sezon için iyiye işarettir. Sezon sonunda Teknik Heyetimiz, bu çok kısa çalışma dönemi ile ilgili sezon sonu raporunu yönetime verdiler. Yönetim yeni sezon transfer atağını başlattı. Oğuz Çetinkaya ile anlaştılar. Çok istekli ve cansiperane çalışıyor. Ancak bir sol bek daha lazım. Kırklareli’den cv’si iyi İbrahim adlı bir stoper aldılar. İç transfer devam ediyor. Geçen seneki kadronun tamamına yakını gidecek. Başka yolları da yok. KAMBURLARI BÜYÜK. Başkanla yaptığım röportajda yeni sezona umutla bakabileceğimizi hissettim. Bu arada kariyeri başarılarla dolu İnegölspor’un minik takımlarından yetişmiş tekniği ve futbol zekası üst düzeyde olan ara transfer Samet Günhan’la Teknik heyetimizin, 50 yıllık futbol tecrübem ve futbolcu gözüyle tribünden ve idmanlardan hissettiğim şey yıldızlarının barışmadığıdır. Ben aksini iddia ediyorum. Umarım Teknik Heyetimiz haklı çıkar.

İnegöl 24 vilayetten büyük, sanayisi baş döndürücü büyüyor. Mobilyası, köftesi ve Oylat’ıyla turist veya kalıcı turistlere açık bir İlçe. İnegölspor’umuz büyük bir arma. Başka İnegölspor yok. Çok zengin bir ilçeyiz. Ülke ekonomisine çok büyük katkılar sunuyor. Bu paralelde İnegölspor’umuzun gelecek sezon parlaması isteniyorsa mevcut kadroyu sil baştan yapmak gerekiyor.

Bunu yaparken mevcut teknik heyetimize transferde tüm sorumluluğu vermek büyük hata olur. Transferleri yaparlar durum kötü olunca bırakıp giderler mevcut ENKAZ gelene kalır. Bu yüzden Kulübün diğer teknik ekiplerinde görüşü alınarak teknik heyete rağmen bazı transferler yapılmalı. Başkana röportajım sırasında Hacettepeli bir oyuncunun ismini verdim. Gözü kapalı alın dedim.

İnegölspor’umuzun kongre üyeleri ile pandemi müsaade ederse Başkanımız bir danışma toplantısı yapmak istiyor. Bu heyetin yapabileceği bir çok destek çalışması var. İnegölspor’un kombine biletlerinin tamamının bu heyet tarafından satılabileceği fikri var. Üye aidatları çok düşük kaldı. Biraz arttırılmalı. Transfer politikaları bu toplantıda konuşulur tartışılır. Kulübün mali durumu değerlendirilir vs.

Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun yeni sezon hazırlık başarılarını yazmak dileğiyle…