Helvacı Ali, İnegöl’ün 4’üncü kuşak helvacısı ve İnegöl’ün en eski helvacısı. 100 yılı aşkın bir zamandır, dedelerinin Balkanlardan gelerek, çok mütevazı bir ortamda helvacılığın temelini atıp, Kasım Efendi Caddesi üzerinde mütevazı küçük dükkan ile işe başladığı yerde hizmet etmeye hala başarıyla devam ediyorlar.

Dedelerinden sonra, Şadan Bozacılar’ın babası, Helvacı Ali’nin de bugünlere başarılı bir şekilde gelebilmesinde payı büyük. Şadan Bozacılarının başarısının sırrı helvacılık alanında ilklere cesaret etmek, ilklere imza atabilmek, çok çalışmak, temizlik ve her zaman bu alanda yeniliklere açık olmak olduğunu ve hiç kimsenin yapmaya cesaret edemediği zencefilli, kahveli, tarçınlı tahin helvası yapmaktır. Bu helvaların günümüze kadar hiç üretilmediğini söylüyorlar. Helvacı Ali olarak 2001 yılında üretimine başladığı Antep fıstıklı sultan ezme ile de İnegöl halkının takdirini kazandılar. Ezmenin fındığını Antep’ten alıyorlar. Helvalar kendi üretim yerinde yapılıyor. Tüketime göre helvaları ürettikleri söylüyorlar.

Helvacı Ali’nin dördüncü kuşak olarak sahiplerinden Cihan Bozacılar ise, her geçen gün İnegöl’de helvalara ve helvacılara karşı ilgi çoğalmaya başladı. İnegöl’de bizim gibi kökleri eskiye dayanan esnaflar çok az. Bu işi çok severek, ürünlerimizde de temizliğe çok önem vererek yapıyoruz. İnegöl halkımız en çok sade tahin helvasını severek alıyor. Bazı helvaların her zaman için müşterileri de var. Son zamanlarda dondurmalı irmik, çikolatalı irmik ve süt helvası satışlarımızda büyük artışlar olmaya başladı. Müşterilerimiz bize geldiklerinde helva ikram ederiz. Bu bizim geleneğimizdir. Günümüz açısından helva pahalı bir yiyecek değil. Başarımızın sırrı kaliteden asla vazgeçmedik, taviz vermedik. Atalarımızdan ne öğrendiysek, aynısını devam ettiriyoruz. Devamlı arayış içerisindeyiz. Ar-ge yapıyoruz, araştırıyoruz. Önceleri vitrinimizde 3 – 4 çeşit helvamız vardı. Şimdi ise 20’yi aşan çeşidimiz ile temizlik vazgeçilmezimiz olarak ürünlerimizi gurur ile satmaya devam ediyoruz. Helvalarımızı seven müşterilerimiz ile her zaman birlikte olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Ayrıca tüm İnegöllü kardeşlerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.